Rize'de cami minaresinden ilginç uyarı

 Rize’de Taşlıdere Deresi'nde dün akşam saatlerinde toplu alabalık ölümleri meydana geldi. Kıyıya vuran alabalıklar vatandaşlarca el fenerleri ile toplandı. Bölgede inceleme başlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri balık ve su numunesi al

Rize'de cami minaresinden ilginç uyarı

 

Rize’de Taşlıdere Deresi'nde dün akşam saatlerinde toplu alabalık ölümleri meydana geldi.
 
Kıyıya vuran alabalıklar vatandaşlarca el fenerleri ile toplandı. Bölgede inceleme başlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri balık ve su numunesi aldı, cami hoparlöründen balıkların yenilmemesi için uyarı anonsu yapıldı.
 
Akarsu Köyü ile Engindere Mahalleleri arasında kalan 2 kilometrelik alanda Taşlıdere Deresi boyunca alabalıkların kıyıya vurduğunu fark eden vatandaşlar durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler incelenmek üzere alabalık ve su numuneleri aldı. Bu arada bazı vatandaşlar el fenerleri yardımıyla dere yatağından ölü alabalık topladı. Balık ölümlerine hidroelektrik santral inşaatlarında kullanılan çimentoya katılan bir kimyasal madde sızıntısının yol açtığı iddia edildi.
 
MİNAREDEN 'BALIKLARI YEMEYİN' UYARISI
 
Sabah saatlerinde cami hoparlöründen balıkların yenmemesi yönünde uyarı anonsu yaptıran Engindere Mahallesi Muhtarı Mustafa Mavi, “Balık ölümlerinin neden kaynaklandığını bilemiyoruz. Bazı vatandaşlarımız balık topladı. Camiden anons yaptırarak yememeleri konusunda uyardık. İnşallah dereye bir kimyasal madde dökülmemiştir. Yetkililerin bu konuyu aydınlatmasını bekliyoruz” dedi.
 
ÖLÜ BALIKLARIN VEBALİ BAKANIN ÜZERİNDEDİR
 
Taşlıdere'de daha önce de balık ölümleri meydana geldiğini hatırlatan  Derelerin Kardeşliği Platformu Sözcüsü Ömer Şan ise balık ölümlerinin, bölgede çalışma yapılan HES inşaatlarına malzeme taşıyan hazır beton firmalarının dereye döktüğü atıklardan kaynaklandığını ileri sürdü ve şunları söyledi:
 
"Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sürekli HES’leri savunarak, 'HES’ler dereleri ve suları zehirlemiyor' diyordu. HES projelerinin dereleri nasıl zehirlediğini ve binlerce alabalığı öldürdüğünü görüyoruz. Bu ölü balıkların hesabını kim verecek? HES projelerinin hamiliğini yapan bakanı istifaya davet ediyoruz. Yaptığı açıklamalarda kamuoyunu yanıltan bakanın üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bu ölü balıkların vebali bakanın üzerindedir.”
 
Dere kenarında asılı olan, 'Belgeli kara avcılığı ve balık avı yapılabilir' yazılı tabelayı  gösteren Şan, "Balıklar öldükten sonra insanlar hangi balıkları avlayacak?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler