Rize'de bir turizm bakanı!

  Bakan Ertuğrul Günay ilk olarak Konaklar mahallesinde pansiyona çevirilen tarihi bir konağı gezdi. Bakan Günay burada tulum eşliğinde Hemşin Horonu ile karşılandı. Yoğun ısrarlar üzerine horona girerek bir süre çevresindekilere ayak uydurmaya çalışan Ba

Rize'de bir turizm bakanı!

 

 

Bakan Ertuğrul Günay ilk olarak Konaklar mahallesinde pansiyona çevirilen tarihi bir konağı gezdi. Bakan Günay burada tulum eşliğinde Hemşin Horonu ile karşılandı. Yoğun ısrarlar üzerine horona girerek bir süre çevresindekilere ayak uydurmaya çalışan Bakan Günay, ardından Çat Vadisi’ne geçerek buradaki tarihi Zil Kale’de incelemelerde bulundu. Ayder Yaylası’nda da incelemelerde bulunan Bakan Ertuğrul Günay, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu’ya yayladaki gelişi güzel yapılanmadan dolayı sitemde bulundu. Kaymakam, bölgenin belediye mücavir alanı olduğunu belirterek kendisini savunmak istese de, Bakan, “ Kaymakamlık yada Valilik bunlara müdahale edemiyor mu? Kardeşim ne bu. Tabiat Varlıkları'nın kararını siz infaz edebilirsiniz zabıta ile” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Türkiye’de turizmi çeşitlendirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bugün Türkiye’deki müstesna doğa alanlarından bir tanesi görme imkanı bulduk. Türkiye’de turizmi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Turizm esas itibariyle kitle turizmi ve mavi deniz kıyılarına yayılmış durumda. Ama dünyada turistlerin yeni arayışları başladı. Mavinin arandığı kadar yeşilinde arandığı alanlara dünyanın ilgisi gittikçe artıyor. Türkiye sadece Avrupa kıtasında değil, dünyanın sıcak iklimi olan başka coğrafyalarında tanıtım yapıyor ve artık bize doğu ülkelerinden de hem turist hem yatırımcı gelecek yatırımcı pozisyonu yakaladık. O nedenle bu vadilerin korunması yeşilin korunması buradaki akarsuların korunması buradaki doğal güzelliliğin korunması çok büyük önem taşıyor. Türkiye turizminin geleceği ve sürdürülebilirliği açısından çok büyük önem taşıyor" dedi.

Doğu Karadeniz odaklı turizm kalkınma projesi içerisinde olduklarını belirten Bakan, “ Biz üç yıldan bu yana Doğu Karadeniz odaklı bir turizm kalkınma projesi içerisindeyiz. 2010 yılından bu yana bölge valiliklerine turizm güzergahlarını doğayı bozmadan birbirine bağlamaları konusunda kaynak aktardık. Kaynak aktarmaya da devam ediyoruz. Samsun’dan girdiğiniz zaman Ayder’e gelene kadar Artvin yaylalarına gidene kadar birbirine ulaşabilecek potansiyele kazandıracağız. Bu anlamda bugün gördüklerim beni umutlandırdı” diye konuştu.

Bakan daha sonra Artvin'e gitmek üzere Rize'den ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel