Rize'de bir ilginç protesto!

 Cami ve şadırvanın önünün kapanmasını istemeyen STÖ. leri inşaatı protesto için 200 m2 lik dev bir siyah perde ile İkizdere Belediyesinin verdiği 6 katlı yapı ruhsatının iptal edilmesini istiyor.İlçe Merkezinde bulunan Kubbeli Cami yanına 2008 yılında bö

Rize'de bir ilginç protesto!

 Cami ve şadırvanın önünün kapanmasını istemeyen STÖ. leri inşaatı protesto için 200 m2 lik dev bir siyah perde ile İkizdere Belediyesinin verdiği 6 katlı yapı ruhsatının iptal edilmesini istiyor.

İlçe Merkezinde bulunan Kubbeli Cami yanına 2008 yılında bölgede hiç olmayan sıcak sulu şadırvan, bay ve bayan için ayrı modern bir gasil hane, tuvalet yaptıklarını söyleyen İkizdere İlim ve İrfan Vakfı Başkanı Metin Tavukçuoğlu:

‘Vakfımız vasıtasıyla ilçedeki en büyük camimizin bitişiğinde çok amaçlı güzel bir tesis yaptık. 2009 yılında tamamladığımız bu tesisin yeri Özel İdareye ait ve daha önce Kaymakamlık lojmanı olan verdi. Kaymakamlık lojmanı yeniden başka yerde yapılınca Özel İdare tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan bir protokolle devredildi. Biz vakıf olarak bu tesisi yaptıktan sonra bitişikte bulunan özel mülkiyet olan tek katlı harap bir bina satıldı. Bina satıldıktan sonra Belediye tarafından imar değişikliği yapılarak buraya 6 kat ruhsat verildiğini öğreniyoruz. Verilen ruhsatla inşaat hem dere tarafına kaydırıldı hem yol tarafına açılarak inşaatın büyütülmesi sağlandığı iddia ediliyor. Yapılan işaretlemeler o yönde. Yapılırsa burada 6 katlı ve yüksekliği 20 metreyi geçecek bir bina olacak.

Vakıf olarak Camimizin ve yaptığımız Şadırvanın önünün, pencerelerinin tamamen kapatılacağı endişesiyle böyle bir protesto yapmaya karar verdik. İkizdere Belediyesine, Kaymakamlığa, Valiliğimize ve İçişleri Bakanlığına bu inşaatın durdurulması için müracaat ettik.

AKP’li Belediye AKP İl Genel Meclis Üyesine kıyak mı ediyor acaba. Daha önce olmayan böyle bir imar AKP İl Genel Meclisi Üyesinin yakını bu arsayı aldıktan sonra değişti iddiasının doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Konuyu AKP Rize Milletvekillerine de ilettim. Dere kenarına uzatılan inşaatın DSİ talimatlarına da uymadığını söylemek isterim. hani dere yatağına inşaat yapılmayacaktı, AKP’liler yaptırınca serbest mi oluyor’dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel