Rize'de aşkın zaferi! Tam 35 yıl sonra...

Rize'de 35 yıldır birbirine aşık olan, ancak ailelerin izin vermemesi nedeniyle evlenemeyen Ali Yüksel ile Havva Koto, bir arkadaşlarının aracılık etmesiyle dünya evine girdi.Lisede öğrenim görürken 1977 yılında tanışan Ali Yüksel (52) ile Havva Koto (51)

Rize'de aşkın zaferi!  Tam 35 yıl sonra...

Rize'de 35 yıldır birbirine aşık olan, ancak ailelerin izin vermemesi nedeniyle evlenemeyen Ali Yüksel ile Havva Koto, bir arkadaşlarının aracılık etmesiyle dünya evine girdi.

Lisede öğrenim görürken 1977 yılında tanışan Ali Yüksel (52) ile Havva Koto (51), bir süre sonra ''çocukluk aşkı'' olarak tabir edilen tutkuyla birbirlerine bağlandı. Okullarını bitirdikten sonra çift evlenmek istese de aileleri izin vermedi. Bu sırada Ali Yüksel Rize Valiliğinde göreve başladı. Zaman içinde çiftin evlilik için ailelerini ikna çabaları sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine ne Yüksel ne de Koto bir başkasıyla evlendi. Aradan geçen sürede Ali Yüksel, emekli oldu.

İnatla ailelerinin ikna olmasını bekleyen çift, tam 35 yıl bekledi. İstanbul İETT Müdürlüğünde şoför olarak çalışan arkadaşları Mehmet Türüt, 3 yıl önce çiftin evlenmesi için aileleri ikna etmeye çalıştı. Türüt'ün uzun süren çabası sonuç verdi ve aileler ikna oldu. Bunün üzerine çift evlilik hazırlıklarına başladı.

Yaklaşık 3 ay önce nişanlanan çift, Kültür Park'ta düzenlenen düğün töreni ile dünya evine girdi. Ali Yüksel'in ortaokul arkadaşı olan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da düğün törenine katılarak çiftle horon oynadı.

-"35 yıl beklemeye değdi"

Damat Ali Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok uzun bir hikaye yaşadıklarını belirterek, "Lise yıllarından bu yana birbirimizi severdik. Ailelerimiz evlenmemize razı gelmedi. Bir şekilde olmadı, bugüne kadar kaldı. Bazı arkadaşlarımız aracı olunca bu iş mutlu sonla bitti" dedi.

Beklemenin çok zor olduğunu, yılların zor geçtiğini ifade eden Ali Yüksel, "Beklemek bana çok ağır geldi. Sanki yıllar öncesini yeniden yaşıyormuş gibiyim. 35 yıl beklemeye değdi, geriye hiç bakmadan ileriyi düşünüyoruz. Bugünden sonrayı yaşayacağız" diye konuştu.

Havva Koto ise beklemekten yorulmadığını, kendisine ağır gelmediğini belirterek, "Bizim hikayemiz anlatmak ile bitmez, çok şey yaşadık ancak mutlu sona kavuştuk" dedi.

Ali Yüksel ve Havva Koto'nun evlenmeleri için aracı olan Mehmet Türüt ise bu denli hayırlı bir işe vesile olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler