Rize'de ağaç üstü ev!

 Rize’de üç arkadaşın ağacının gövdesine yaptıkları ahşap ev görenlerin ilgisini çekiyor.Üç arkadaş zamanlarının büyük kısmını yerden 8 metre yükseklikteki bu evde geçiriyor.Merkeze bağlı Muradiye beldesi, Yeşiltepe Mahallesi'nde oturan Mustafa Mert (38),

Rize'de ağaç üstü ev!

 


Rize’de üç arkadaşın ağacının gövdesine yaptıkları ahşap ev görenlerin ilgisini çekiyor.

Üç arkadaş zamanlarının büyük kısmını yerden 8 metre yükseklikteki bu evde geçiriyor.
Merkeze bağlı Muradiye beldesi, Yeşiltepe Mahallesi'nde oturan Mustafa Mert (38), İbrahim Mert (36) ve Doğan Kazdal (20) köyde boş zamanlarını değerlendirmek köy sınırları içerisinde ikinci ilginç evlerini inşa ettiler. Üç kafadar, bir ay içerisinde yerden 8 metre yükseklikte ve içerisi 5 metrekare alana sahip tahtadan evi ağaç gövdesine yaptı. Evin içerisine yemek yapımında kullanılan araç gereçlerde yerleştiren üç kafadar, rüzgarlı havalarda savrulan evde çay demliyor, manzara izliyor. Evi görenler ise evin önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.


Doğan Kazdal, köyde boş vakitlerde sıkıldıklarını ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek ağaç gövdesine ev yapma fikrini ortaya attıklarını belirterek “Bir aylık süre içerisinde yerden yaklaşık sekiz metre yükseklikteki dışbudak ağacının gövdesine evimizi yaptık. Evin içerisi yaklaşık beş metrekare alandan oluşuyor. Buradan beldeyi kuşbakışı izleyebiliyoruz. Manzarasını görünce yaptığımıza değdi. Rüzgarlı havalarda çok sallanıyor ama yıkılması gibi bir durum yok. dört kişinin rahatlıkla oturabileceği evimizde iki kişi de rahatlıkla geceyi geçirebiliyor. İçerisinde çay demleyerek manzarayı seyrediyoruz. Yaz aylarında vaktimizin büyük kısmını bu evde geçiriyoruz.Görenler eve büyük ilgi gösteriyor. Önünde fotoğraf çektirenler bile var” dedi.


Üç arkadaş yine geçtiğimiz yıl aynı köyde bir hurma ağacının gövdesinde başka bir ahşap ev yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel