Rize'de afet tatbikatı gerçek sanılınca...

Rize Valisi Nurullah Çakır, kurum ve kuruluşların olası bir afete karşı hazırlıklı olup olmadıklarını test etmek için habersiz bir tatbikat düzenleyince kurum ve kuruluşlar tarafından afet gerçek sanıldı.Sadece Rize Valisi Nurullah Çakır ve Vali Yardımcıs

Rize'de afet tatbikatı gerçek sanılınca...

Rize Valisi Nurullah Çakır, kurum ve kuruluşların olası bir afete karşı hazırlıklı olup olmadıklarını test etmek için habersiz bir tatbikat düzenleyince kurum ve kuruluşlar tarafından afet gerçek sanıldı.


Sadece Rize Valisi Nurullah Çakır ve Vali Yardımcısı Şefik Aygöl’ün bildiği tatbikatta, ilgili kurum ve kuruluşlara ‘saat 20:30 sularında Hemşin İlçesi Kantarlı bölgesi’nde heyelan meydana geldiği ve üç kişinin kayıp olduğu’ bilgisi verildi. Verilen bilgi ile tüm hazırlıkların biran önce yapılarak kriz masasının oluşturulması istendi. Kısa sürede Rize Valiliği’nde kriz masası oluşturuldu. İlgili kurum ve kuruluşlar afet hazırlıklarına başladı. Kurum ve kuruluşların temsilcileri konunun bir tatbikat olduğunu Rize Valiligi Kriz Merkezi’ne geldiklerinde öğrendiler. Ancak bu arada ihbar bilgisi şehirde yayıldı. Tatbikatın gizli yapılması olayın gerçek sanılmasına neden oldu.


Konu ile ilgili olarak bugün Rize Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde yağışların yoğun olduğu Eylül Döneminde İlimizde bulunan afet ekiplerinin hazırlıklarını incelemek üzere 09 Eylül 2013 tarihinde afet tatbikatı yapılmıştır. Tatbikat gereğince saat 20.30 civarında Hemşin Kantarlı Bölgesinden afet ihbarı gelmiş olup, ihbar gereğince 3 kişinin kayıp olduğu bildirilmiştir. İhbar doğrultusunda İlimiz kriz masası yaklaşık 30 dakika içinde katılımcılarla toplanmıştır.

Kriz masasında yapılan görüşmeler doğrultusunda en kısa sürede 5 kişinin hemen yola çıkması sağlanmış 20 kişi ise yola çıkmaya hazır hale getirilmiştir. Ayrıca Jandarma Arama Timi’nden de 3 tim hazırlanmıştır. Kriz masasında yer alan ilgili kurumlarımızdan İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri ve Karayolları Şube Müdürlüğünce 15 iş makinası, 15 kamyon hazır hale getirilmiştir. Ayrıca bu süreçte eşgüdümlü olarak İtfaiyemizle de bağlantıya geçilerek gerekli ekipler hazırlanmış, ilk aşamada İl Özel İdaresine bağlı Hemşin, Pazar ve Ardeşen ekiplerinin yola çıkması sağlanmıştır. Tatbikat sonunda ekiplerin en kısa sürede hazır hale gelmek için gerekli refleksi gösterdiği görülmüş ve süreç içerisinde yaşanan sıkıntılar tespit edilerek bilgi alışverişinde bulunmuştur” denildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel