Rize'de 9 yıldır evinden ayrılamıyor

Rize’de yaşadığı 6 haneli yerleşim yerinin yolu olmadığı için aşırı kilolu yaban 9 yıldır evinden ayrılamıyor.  Rize’nin Çaykent Beldesi Müderrisler Mahallesi Kayalar mevkiinde 6 hanenin bulunduğu yerleşim yerinde ciddi bir yol problemi yaşanıyor. 6 hanel

Rize'de 9 yıldır evinden ayrılamıyor
Rize’de yaşadığı 6 haneli yerleşim yerinin yolu olmadığı için aşırı kilolu yaban 9 yıldır evinden ayrılamıyor. 
 
Rize’nin Çaykent Beldesi Müderrisler Mahallesi Kayalar mevkiinde 6 hanenin bulunduğu yerleşim yerinde ciddi bir yol problemi yaşanıyor. 6 haneli yerleşim yerine yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda dik bir patikadan çıkılıyor. Yük taşımanın mümkün olmadığı patikada kış aylarında ise yürümek bile mümkün değil.
 
Yol sorunu yüzünden aşırı kiloları nedeni ile yürümekte güçlük çeken Gülizar Feyiz (60) tam 9 yıldır evinden ayrılamıyor. Yürüyemediği ve evinin yakın bir bölgesine araç ulaşmadığı için yaşlı kadın sadece evinin bahçesine çıkabiliyor. Feyiz, yaptığı açıklamada istimlak sorunları yüzünden 6 hanenin bulunduğu Kayalar bölgesine yol alınamadığını belirterek "Kilolarım nedeni ile yürümekte güçlük çekiyorum. Sağlığım yerindeyken bu patikayı inip çıkabiliyordum. Tam 9 yıldır sağlığım elvermediği için evimden ayrılamadım. Yetkililerden yolumu yapmalarını istiyorum“ dedi.
 
Feyiz’in yakınları ve komşuları yaptıkları açıklamada, çocuklarını ve yüklerini sırtlarında taşıdıklarını belirterek son derece dik ve uzun olan patika yolun kış aylarında geçit vermediğini belirttiler.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, konunun istimlak anlaşmazlığından kaynaklandığını belirterek en kısa sürede sorunu aşıp yolu yapmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler