Rize'de 61 yıllık stad tarih oluyor

Rize’nin ilk stadyumu olan Rize Atatürk Stadyumu yerine Alışveriş Merkezi yapılmak üzere yıkılmaya başlandı.Rize’nin Müftü Mahallesi’nde 1952 yılında inşa edilen 10 bin kapasiteli Atatürk Stadyumu’nun, yerine AVM yapılmak üzere yıkımına başlanıldı. 1952 y

Rize'de 61 yıllık stad tarih oluyor

Rize’nin ilk stadyumu olan Rize Atatürk Stadyumu yerine Alışveriş Merkezi yapılmak üzere yıkılmaya başlandı.


Rize’nin Müftü Mahallesi’nde 1952 yılında inşa edilen 10 bin kapasiteli Atatürk Stadyumu’nun, yerine AVM yapılmak üzere yıkımına başlanıldı. 1952 yılında toprak saha olarak yapılan stadyum binlerce müsabakaya ev sahipliği yapmıştı. Rizeliler bu stadyumda; Çaykur Rizespor’un amatör ligden Süper Lig’e kadar yükşelişine, bir çok kez ligden düşüp yeniden çıkışını izlemişti.


Rize Yatırım A.Ş tarafından Rize’nin Taşlıdere Mahallesi’nde yeni stadyumun yapılmasının ardından Rize Atatürk Stadyumu’nun yaklaşık 30 bin metre karelik arazisi, yaptıkları Rize Yeni Şehir Stadyumu’nun karşılığında Rize Yatırım A.Ş’ye devredildi. Stadyumun yerine AVM yapılmak üzere yıkımına başlanıldı. Yıkımın bir ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Stadyumun yıkımının tamamlanması ile yerine yapılması planlanan AVM’nin inşaatına başlanılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel