Rize'de 6 günlük korku!

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Koçdüzü yaylasında yer yer 3 metreyi bulan kar nedeniyle 6 gündür sığındıkları bir evde mahsur kalan 3 kişi askeri helikopterle kurtarıldı. Halatla çekilerek helikoptere alınan 3 kişiye sıcak çay ikram edildi.Rize’de geçen Cuma

Rize'de 6 günlük korku!

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Koçdüzü yaylasında yer yer 3 metreyi bulan kar nedeniyle 6 gündür sığındıkları bir evde mahsur kalan 3 kişi askeri helikopterle kurtarıldı. Halatla çekilerek helikoptere alınan 3 kişiye sıcak çay ikram edildi.

Rize’de geçen Cuma günü etkili olan kar yağışı sonrası birçok köy ve yayla yolu ulaşıma kapandı. Koçdüzü Yaylasındaki evlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 60 yaşındaki Hüseyin Kesici, 56 yaşındaki Adem Kalay ve 64 yaşındaki Mustafa Yeniçırak da jandarmayı arayarak yardım istedi. 3 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle evlerinden çıkamayan 3 kişi için gönderilen ekipler, yoğun kar ve çığ riski nedeniyle  bölgeye ulaşamadı. Bununu üzerine devreye giren Malatya 2’nci Ordu Komutanlığı Hava Arama Kurtarma Birliği bölgeye helikopter gönderdi. Halatla helikoptere çekilen ve havada çay ikramında bulunulan 3 kişi, Rize limanına getirildi. Ambulansta sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler ardından da ifade vermek üzere Jandarma komutanlığına getirildi.

“EVİN ETRAFINI KAR KAPLADI, PENCEREDEN ÇIKABİLDİK”

Yaşadıklarını anlatan Hüseyin Kesici, 6 gündür yaylada mahsur kaldıklarını belirterek, “Manzara güzeldi ama biraz korktuk. Sözde evlerimizi kapatmak için yaylaya çıktık ama 6 gün mahsur kaldık” dedi. Adem Kalay ise, “Allah devlete güç, kuvvet versin” diyerek kurtarılma sevincini dile getirirken; Mustafa Yeniçırak da, “Devletimiz olmasaydı biz de olmayacaktık. 3 metreyi bulan karda kapıyı açamadık, evin penceresinden güçlükle  çıkabildik" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler