Rize'de 4 turist ortalıktan kayboldu

 Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağı eteklerindeki yaylaları gezmek isteyen ancak sis ve havanın kararması nedeniyle yönünü kaybeden 4 Belçikalı turistin bulunması için çalışma başlatıldı.Kaçkar Dağı eteklerindeki yaylaları gezmek için bölgeye gele

Rize'de 4 turist ortalıktan kayboldu

 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağı eteklerindeki yaylaları gezmek isteyen ancak sis ve havanın kararması nedeniyle yönünü kaybeden 4 Belçikalı turistin bulunması için çalışma başlatıldı.

Kaçkar Dağı eteklerindeki yaylaları gezmek için bölgeye gelen Belçikalı 4 turist, dün sabah saatlerinde Kavrun Yaylası'ndan ayrılarak Samistal ve Pokut Yaylası'na doğru yürüyüşe geçti.

Sis ve havanın kararması nedeniyle yönünü bulmakta güçlük çeken turistler akşam saatlerinde telefonla 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi.

Jandarma ekiplerinin yer tespit çalışması sonucu Samistal ile Kavrun Yaylası arasında oldukları tahmin edilen turistlerin bulunması için Sivil Savunma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AKUT ve Kaçkar Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü'ne (KDRK) bağlı dağcılar bölgeye giderek arama çalışması başlattı.

KDRK Başkanı Mehmet Emin Ayhan, turistlerin bulunması için gece çalışma yapacaklarını belirterek, "İlk bilgilere göre 4 Belçikalı gezmek amacıyla bölgede bulunuyormuş. Turistlerin sağlık sorunları yok. Sadece sis ve karanlık nedeniyle yön bulmada sorun yaşıyorlar. Arama kurtarma çalışmalarını bir aksilik çıkmazsa gece tamamlamak istiyoruz. Çadırları olup olmadığını bilmiyoruz. Bu nedenle gece dağda kalmamalarını amaçlıyoruz" dedi.

Turistlerin bölgeye gitmeden önce resmi kayıt işlemi yaptırmadığı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel