Rize'de 37 ambulans standart dışı çıktı

Türk Standardları Enstitüsü tarafından Rize il genelinde kontrolden geçirilen 37 ambulansın tamamının kullanıma uygun olmadığı belirlendi.Sağlık Bakanlığı tarafından geçen yıl Nisan ayında çıkarılan, 'Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizme

Rize'de 37 ambulans standart dışı çıktı

Türk Standardları Enstitüsü tarafından Rize il genelinde kontrolden geçirilen 37 ambulansın tamamının kullanıma uygun olmadığı belirlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından geçen yıl Nisan ayında çıkarılan, 'Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' gereği ambulansların periyodik muayenesinin yapılması görevinin verildiği Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE) uzmanları, Rize'de ambulansları denetimden geçirdi.
 
Başta 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Rize Devlet Hastanesi ile Kaçkar Bölge Devlet Hastanesi olmak üzere ilçelerdeki sağlık ocakları ve belediyelere ait 37 ambulans denetimden geçirildi.
 
Kontrollerde, tasarım ile donanımda kullanılan tüm elektrik aksam, cihaz, malzemelerin montaj ve özellikleri ile malzemelerin yangına dayanıklılığı, sedye ve koltukların ilgili standartların şartlarını karşılayıp karşılamadığına bakıldı.
 
TÜMÜ STANDART DIŞI
 
Yapılan muayene sonucunda 37 ambulansın tamamının standart dışı olduğu saptandı.
 
Ambulansların sedyelerinin yangına dayanıklı olmadığı, ilaç kutularının ahşap, iç genişlik ile tavan yüksekliğinin standart dışı olduğu ve ısıtma sistemlerinde yetersizlik tespit edildi.
 
Muayeneler sonucu TSE, Rize'deki ambulanslara 'TSE-Ambulans Uygunluk Belgesi' vermedi.
 
Yönetmelik gereği uygunluk belgesini almaya hak kazanamayan ambulansların Sağlık Müdürlükleri'nin onayı ile valiliklerce trafikten men edilmesi gerekiyor.
 
Rize İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, zaman içerisinde ambulansların yeni standartlara uygun ambulanslarla değişiminin yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel