Rize'de 36 yıl sonra 1 Mayıs!

Rize’de 36 yıl aradan sonra ilk kez DİSK tarafından 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı kutlandı.Rize’nin Pazar ve Fındıklı ilçelerinde öğle saatlerinde önce düzenlenen 1 Mayıs katlamalarına destek veren DİSK üyeleri, Hopa’da düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına da

Rize'de 36 yıl sonra 1 Mayıs!

Rize’de 36 yıl aradan sonra ilk kez DİSK tarafından 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı kutlandı.

Rize’nin Pazar ve Fındıklı ilçelerinde öğle saatlerinde önce düzenlenen 1 Mayıs katlamalarına destek veren DİSK üyeleri, Hopa’da düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına da katılarak saat 15.00’da Rize’nin Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldiler.

DİSK tarafından 36 yıl aradan sonra Rize’de ilk kez gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarına katılım beklenilenin altında oldu. DİSK’in günler öncesinden yaptığı çağrıya Eğitim-Sen ve Sağlık-Sen’in dışında DEKAP destek verdi. Diğer işçi sendikaları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları alanda yer almadı.

DİSK Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Seyit Arslan burada yaptığı konuşmada, geçmişte Çaykur’da 50 bin’e yakın personel çalıştığını bugün ise bu oranın 9 binlere kadar gerilediğini belirterek, “İşçinin sorunları birikmiş durumda, üreticinin sorunları birikmiş durumda ve fabrikaların sorunları birikmiş durumda” dedi. Ardından DEKAP Dönem Sözcüsü Ömer Şan bir selamlama konuşması yaptı. Bir saat kadar süren etkinlik horon ve halaylar ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler