Rize'de 3 yaşındaki çocuk böyle kurtarıldı

Rize'nin Muradiye Beldesi'ne bağlı Elmalı köyünde 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle yolların kapanması sonucu evlerinden çıkartılamayan 3 yaşındaki Murat Satır, kar paletli araçla kurtarılarak hastaneye getirildi. Satır ailesi, kar yağışı nedeniyl

Rize'de 3 yaşındaki çocuk böyle kurtarıldı

Rize'nin Muradiye Beldesi'ne bağlı Elmalı köyünde 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle yolların kapanması sonucu evlerinden çıkartılamayan 3 yaşındaki Murat Satır, kar paletli araçla kurtarılarak hastaneye getirildi. 

Satır ailesi, kar yağışı nedeniyle yolların kapanması ve 3 yaşındaki çocuğu Murat Satır'ın ateşinin yükselmesi nedeniyle 112 acil yardım hattından yardım talebinde bulundu.

Bunun üzerine yetkililer yolun kardan kapalı olmasından dolayı kar paletli araçla minik Satır'ı kurtarmak için çalışma başlattı.

Köy merkezine kadar Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne ait araçla gelen ekipler, yaklaşık 3 kilometrelik kalan yolu kar paletli araçla devam etti.

Yolda yer yer yaklaşık iki metreyi bulan kardan dolayı ilerlemekte güçlük çeken ekipler, zaman zaman yola düşen ağaç dallarını keserek, Satır'ın evine ulaşmaya çalıştı.

Yaklaşık 4 saatlik zorlu yolculuğun ardından bildirilen adrese ulaşan ekipler, çocuğu alarak paletli araçla Muratlı Beldesine getirdi.

Burada ambulansa nakledilen Satır, Rize Devlet Hastanesine sevk edildi.

- "Tüm personellerimizle seferber olmuş durumdayız"

Murat Satır'ın annesi Zehra Satır, gazetecilere yaptığı açıklamada, üç gündür çocuğunun yüksek ateş şikayetiyle yattığını belirterek, "Çocuğumun sürekli ateşi çıkıyordu. Biz de ateşini düşürmeye çalışıyorduk. Özellikle geceleri ateşi çok çıkıyordu. Daha sonra 112'den yardım istedik. Sağolsun onlar da hemen yardıma geldiler" dedi.

Baba Oktay Satır ise çocuğunu İstanbul'da bağırsaklardan ameliyat ettirdiğini ifade ederek, "Biz de bu yüzden enfeksiyon geçirmesinden korktuk. Dört saatte bir çocuğumuzun ateşi çıkıyordu. Allah milletimiz ve devletimizden razı olsun. Yüce Rabbim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a zeval vermesin. Biz bu hizmetleri onun sayesinde alabiliyoruz" diye konuştu.

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe de kar yağışının dört günden beri etkili olduğunu belirterek, "Karın hastalarımızı mağdur etmemesi için tüm gücümüzle ve tüm personellerimizle seferber olmuş durumdayız. Gece gündüz 24 saat durmadan çalışıyoruz. Öncelikli olarak acil ve mahsur kalan hastalara ulaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel