Rize'de 24 kilo eroin bulundu

Karadeniz Sahil Yolu üzerinden Gürcistan'a eroin sevkıyatı yapıldığı iddialarını değerlendiren Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri bir dizi çalışma başlattı. KOM ekipleri, kaçak sigara, çay ve uyuşturucuya yöneli

Rize'de 24 kilo eroin bulundu

Karadeniz Sahil Yolu üzerinden Gürcistan'a eroin sevkıyatı yapıldığı iddialarını değerlendiren Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri bir dizi çalışma başlattı. KOM ekipleri, kaçak sigara, çay ve uyuşturucuya yönelik başlattıkları geniş kapsamlı çalışma kapsamında geçen gece Karadeniz Sahil Yolu Rize Şehir Merkezi geçişinde 34 plakalı bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada 46 paket halinde 24 kilo eroin ele geçirildi.

JULİA REKORA İMZA ATTI

Durdurulan araçta yapılan yüzeysel aramanın ardından Rize Emniyet Müdürlüğü'ne ait Julia isimli Alman Kurdu cinsi eğitimli köpek 46 paket eroinin yerlerini buldu. Rize Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre Julia, Rize'de bu güne kadar en büyük miktarda eroinin ele geçirilmesini sağladı.

HAVA YASTIKLARI SÖKÜLEREK EROİN ZULALANMIŞ

Arabada yapılan incelemede, aracın hava yastıklarının sökülerek hava yastıklarının bulunduğu bölmelere eroin paketlerinin zulalandığı anlaşıldı. Öte yandan polis köpeklerine karşı aracın içerisinde çakmak gazı ve farklı ilaç kokuları yayıldı. Eroinlerin Gürcistan'a ulaştırılmak üzere Van'da yüklendiği belirtildi. Eroinlerin Van'a İran sınırından sokulduğu tahmin ediliyor.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, yapılan operasyonun uyuşturucu kaçakçılarının Karadeniz Sahil Yolu'nu sevkıyat güzergahı olarak seçtiklerini gösterdiğini belirterek uygulamaların artacağını dile getirdi. Demirtaş, 34 plakalı Ford Transit marka bir otomobilin şüphelenilerek takibe alındığını belirterek "Araç içerisinde narkotik dedektör köpeği ile yapılan aramada 24 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişi tutuklandı. Bu gösteriyor ki uyuşturucu kaçakçıları bölgemizi sevkıyat güzergahı

olarak kullanıyor. Önümüzdeki günlerde daha büyük operasyonlar gerçekleştirebiliriz" dedi.

Olayla ilgili gözaltına alınan E.G. (40) ve M.Y. (38) çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Polisin operasyonu saniye saniye polis kamerasıyla kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler