Rize Valisi öğrencilerin dertlerini dinledi

Rize Valisi Nurullah Çakır, Kurban Bayramı tatilinde memleketlerine gidemeyen üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.Vali Çakır ve eşi Cemile Çakır, bir restoranda Rize merkez ve ilçelerindeki Kredi Yurtlar Kurumunda kalan, çeşitli nedenlerden dolayı K

Rize Valisi öğrencilerin dertlerini dinledi

Rize Valisi Nurullah Çakır, Kurban Bayramı tatilinde memleketlerine gidemeyen üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Vali Çakır ve eşi Cemile Çakır, bir restoranda Rize merkez ve ilçelerindeki Kredi Yurtlar Kurumunda kalan, çeşitli nedenlerden dolayı Kurban Bayramı tatilinde ailelerinin yanına gidemeyen yaklaşık 150 öğrenciyle kahvaltı yaptı.

Öğrencilerin dertlerini dinleyen Vali Çakır, zaman zaman çaylarını doldurduğu öğrencilere hizmet etti.

Vali Çakır basına yaptığı açıklamada, ülke genelinde bayram güzelliklerinin yaşandığını belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemizde öğrenim gören ve tatilde ailelerinin yanına bir takım sebeplerden dolayı gidemeyen öğrencilerimizle bir araya geldik" dedi.

  Çakır, Rize'nin öğrenciler için tatil dönemlerinde bile kalınabilecek huzurlu ve sağlıklı bir kent olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Programımızda öğrencilerimizle yöresel etkinlikleri bir arada yaşayarak aile sıcaklığı sağlamaya çalıştık. Valiliğimizin imkanları dahilinde bundan sonra şehrimizin kültürel ve coğrafi etkinliklerini tatmak adına farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Burada Türkiye'nin çok uzak illerinden gelen öğrencilerimiz var. Hatta yurt dışından gelen öğrencilerimiz bile var. Kredi Yurtlar Kurumunda kalan bu öğrencilerimizin dışında kalan öğrencilerimizde vardır. Biz, bu ve benzeri tatil dönemlerinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarına gerekli alt yapıyı sunabilecek düzeydeyiz, yeter ki onlar istekte bulunsun."

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geşiltirme Vakfı'nın da bu tür organizasyonlara çok önem verdiğini ifade eden Vali Çakır, "Bu güzel ortamda tabiki hiçbirimiz ailelerinin yerine geçemeyiz ama önemli olan onların anlaşılmasıdır. Rize, insanı çok iyi anlayabilen siyasi bir liderin yetiştiği sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da memleketi. Hem ülkemiz insanını, hem komşu ülkelerimizi en iyi anlayan, ayrıca anneyi en iyi anlayan bir devlet adamının memleketidir" diye konuştu.

aa_picture_20131013_787750_web.jpg

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Muhammet Can, Midyat'tan üniversite okumak için Rize'ye geldiğini belirterek, "Kaynaşma, birlik ve bütünlük açısından çok güzel bir program oldu. Burada amaç yemek yemek değil, birbirimizi tanımak ve bayram dolayısıyla gidemediğimiz ev ortamı sıcaklığını bizlerin yaşamasıdır. Burada bir aile ortamı oluşturuldu" ifadelerini kullandı. 

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Damla Gezer ise ailesinin İstanbul'da olduğunu söyleyerek, "Bu bayram ailemin yanına gidemedim ama burada bir aile ortamı oluşturuldu. Yeni arkadaşlarla tanıştık, üniversite olarak zaten kocaman bir aileyiz" dedi.

Kahvaltı sonrası Vali Çakır ve öğrenciler, halk oyunu ekibiyle horon oynadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel