Rize valisi Çakır çay topladı

 Rize’nin en önemli geçim kaynağı olan çayın üçüncü sürgün hasatı sürüyor.   Bu kapsamda Rize Valisi Nurullah Çakır’da, sabahın erken saatlerinde Derepazarı İlçesi Bürücek Köyünde çay hasatı yapan Mustafa Hocaoğlu’nun çay bahçesine giderek onlarla birlikt

Rize valisi Çakır çay topladı

 Rize’nin en önemli geçim kaynağı olan çayın üçüncü sürgün hasatı sürüyor.

 

 

 

Bu kapsamda Rize Valisi Nurullah Çakır’da, sabahın erken saatlerinde Derepazarı İlçesi Bürücek Köyünde çay hasatı yapan Mustafa Hocaoğlu’nun çay bahçesine giderek onlarla birlikte çay topladı.

 

Vali Çakır, bu esnasında yaptığı değerlendirmede “Rize’deki görevime başlamadan önce, çayı sadece pakette ve bardakta görmüştüm. Çay üretimi ve çay imalatının aşamalarını bilmenin kendi açımdan önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu kapsamda bugün burada ilk ve en önemli aşama olan çay toplama işlemi görmüş oldum” dedi ve Rize Halkı için bu sürgün çayın, üreticiye bereketli olması temennisinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel