Rize usulü "Zipline"

 Rize’de genç girişimcilerin Fırtına Deresi üzerinde kurdukları 'Zipline' sistemi heyecan arayan turistlerin yoğun ilgisini görüyor.Adrenali yüksek spor dalları arasında yer alan 'Zipline' sporunun bir benzeri Rize’nin Ardeşen İlçesi Fırtına Deresi üzerin

Rize usulü "Zipline"

 Rize’de genç girişimcilerin Fırtına Deresi üzerinde kurdukları 'Zipline' sistemi heyecan arayan turistlerin yoğun ilgisini görüyor.
Adrenali yüksek spor dalları arasında yer alan 'Zipline' sporunun bir benzeri Rize’nin Ardeşen İlçesi Fırtına Deresi üzerinde kuruldu. Genç girişimciler tarafından kurulan sistemde heyecan arayan turistler çelik halatlar vasıtası ile 15 metre yükseklik ve 70 metre uzunlukta uçuyor. Çelik halatın bir ucundan bırakılan turistler derenin üzerinden hızla geçerek karşı yamaca ulaşıyor. Turistler bu sporu ilk kez denemenin korku ve heyecanı ile birlikle büyükte bir eğlence yaşadıklarını dile getiriyor.
Sistemi Rize’de ilk kez deneyen Muhittin Yarıcı isimli genç girişimci, “Bu spor gelişmiş ülkelerde çok yaygın. Çok daha yüksek yamaçlarda, köprülerde ve gökdelenlerde uygulanıyor. Bizde burada kurduk. İlgi çok yüksek. Heyecan verici olsa da son derece güvenli. Avrupa standartlarında güvenlik malzemeleri kullanıyoruz. Hiçbir tehlikesi yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler