Rize sahil yolunu dışarı atacak!

Başkan Kasap açıkladı

Rize sahil yolunu dışarı atacak!
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 10 Numara Projeler arasında yer alan Mavişehir Projesi ile  3 bin dönüm deniz alanını doldurarak Rize Limanı ile Yeni Şehir Stadı arasındaki Devlet Karayolunu dolgunun dışına kaydıracaklarını söyledi.

Cami-külliye, Kütüphane, Müze, Çay Çarşısı, Stadyum, Teleferik ve Üniversite Retreatif Alanının içinde olacağı Mavişehir Projesi ile Rize'de denizin üzerinde yeni bir şehir kurulacağına vurgu yapan Başkan Kasap, konuk olduğu Mavi Karadeniz TV’deki “İşte Karadeniz” programında Devlet Karayolunu limanın hemen bitiminden başlayarak Yeni Şehir Stadyumunun bulunduğu yere kadar dolgu alanının dışına alacaklarını kaydetti. Kasap, projenin 2017 yatırım programına alınması için çalışma yapacaklarını ifade etti.

Kasap, konu hakkında “Mavişehir Projesi (Sahil Külliyesi Projesi) itfaiye alanından stadyum ucuna kadar olan alandır. Bu alan içinde 3 bin dönümlük dolgu alanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6 ay önce onaylanıp kabul edildi. Külliye içerisinde 5 bin kişilik cami var. Caminin sırtı denize olacak şekilde konuşlandırılacak. Yaklaşık 5 Milyon TL.’lik bir proje. Bürokrasi anlamında şu anda bugün bütün şartlar yerinde olsa biz bu dolgu çalışmalarını yapabilecek noktadayız. Yani Rize’nin malı haline gelmiştir. Önümüzdeki şey sadece çalışma adımlarını atmamız gerekiyor. Çok önemli bir noktadır burası. Vatandaşımız burasını görmediği için 3 bin dönümlük alan su diyor. Halbuki burası Rize’nin envarterine geçmiş bir alandır, doldurduğumuz zaman Rize’ye ait bir kara parçası olacaktır.

Rize’nin beklediği Devlet Karayolunu limanın hemen bitiminden başlayarak Yeni Şehir Stadyumunun bulunduğu yere kadar, yolu hemen o dolgu alanının dışına alıyoruz. Bunu da Karayolları Genel Müdürlüğüne ilettik. İnşallah 2017 programına alınmasını sağlayacağız. Ve tahkimat gerçekleştikten sonra bizim yapacağımız tek şey doldurma işlemini gerçekleştirmek olacaktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel