Rize sağlık için yürüdü

Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı etkinlikleri kapsamında Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Balon ve Uçurtma Uçurma Şenliği” eşliğinde sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.Yürüyüşe Rize Valisi Ersin Yazı

Rize sağlık için yürüdü

Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı etkinlikleri kapsamında Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Balon ve Uçurtma Uçurma Şenliği” eşliğinde sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Rize Belediyesi Hal Müdürü Resul Usta, Rize Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Talaş, Rize Kanserle ve Mücadele Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, sağlık çalışanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyeleri, Rize Otizmle Mücadele Derneği, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesinde çocuklara dağıtılan balon ve uçurtmalar eşliğinde düzenlenen etkinlik sahil yürüyüş parkurunda renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüş,  Rize Valilik binası karşısındaki Sahil Yürüyüş Parkuru'ndan başlayarak Çaykur Genel Müdürlüğü karşısında sonlandı. Etkinlik sonunda katılımcılara meyve ikram edildi.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, burada yaptığı açıklamada, her ay düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşünü bu ay "Anne, baba ve çocuklarla sağlık için yürüyoruz" şenlikleri adı altına yaptıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda etkinliğimize ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve halkımız davet edildi. Sağlıklı bir toplum için çocuk, genç, yetişkin her yaş grubuna sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması açısından eğitim programlarımızın yanı sıra sosyal etkinliklerimizi de sürdürmekteyiz. Bugün yürüyüşümüze katılarak bize destek veren başta Sayın Valimiz Ersin Yazıcı olmak üzere tüm katılımcılara ve ailelere  teşekkür ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler