Rize o proje için harekete geçti!

Rize merkezden Dağbaşı mevkisine kadar yapılması planlanan teleferik projesinin kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.Belediye Başkanı Reşat Kasap, yaptığı açıklamada, teleferik projesinin Rize'nin turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Mal sahi

Rize o proje için harekete geçti!

Rize merkezden Dağbaşı mevkisine kadar yapılması planlanan teleferik projesinin kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Reşat Kasap, yaptığı açıklamada, teleferik projesinin Rize'nin turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Mal sahipleriyle uzlaşma yoluna gidilerek gerekli işlemler devam ediyor" dedi.

Teleferik projesini en kısa sürede gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Kasap, şunları söyledi:

"Şu anda elimizde olan verilere göre 30 dönümlük alanın yaklaşık 15 dönümü kamulaştırıldı. Vatandaşlarımızın görüşlerini dikkate alarak kalan kısmı da kamulaştırmayı planlıyoruz. Sorunların çözümünde uzlaşma ve orta yolu bulma yoluna gideceğiz. Başından beri ortaya koyulan 'güleryüzlü başkan' formatında vatandaşlarımız gerçekten bizi anladı. Bu tür konularda gelip bizimle gerekli görüşmeleri yapmaya başladılar. Kendilerine anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum."

Kasap, işlemleri en kısa zamanda tamamlayıp projenin inşaat aşamasına geçmeyi planladıklarını da kaydederek, "Teleferik projesi, Rize'yi tanıtma noktasında çok önemli yere sahip olacak. Teleferik bin 700 metre uzunluğunda olacak. Turizme katkısının yanında ulaşımı da kolaylaştıracak bir projedir. Deniz seviyesinden yaklaşık 350 metre yüksekliğe çıkacaktır. Vatandaşlarımız gün içerisinde sahilimizi ve Rize'mizin güzel manzarasını görme fırsatı bulacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel