Rize kuraklık tehdidi altında!

Türkiye’nin en zengin su kaynaklarına sahip yörelerinden bir tanesi olarak gösterilen ve en fazla yağış alan ili olan Rize’de son zamanlarda yaşanan kuraklık içme suyunu da etkiledi.Rize’de şehir merkezi başta olmak üzere 10 belediyenin içme suyu ihtiyacı

Rize kuraklık tehdidi altında!

Türkiye’nin en zengin su kaynaklarına sahip yörelerinden bir tanesi olarak gösterilen ve en fazla yağış alan ili olan Rize’de son zamanlarda yaşanan kuraklık içme suyunu da etkiledi.

Rize’de şehir merkezi başta olmak üzere 10 belediyenin içme suyu ihtiyacını karşıladığı Andon İçme Suyu Tesisi son günlerde su talebini karşılamakta güçlük çekiyor. Andon Deresi üzerinde kurulu bulunan saatte 10 bin metre küp su işleme kapasitesine sahip olan tesis son günlerde yüzde 30 kapasite ile çalışıyor.

Uzmanlara göre derede su seviyesi hiç görülmediği kadar azalırken, tesis de su ihtiyacının karşılanabilmesi için tesise yakın olan Aşağı Paşaçukurlu Deresi’nden pompalar ile tesise su çekiliyor.

Tesis şebekeye saatte sadece 2 bin 500 metre küp su verebiliyor. Şu ana kadar Andon İçme Suyu Tesisi’nden su temin elden belediyelerde su kesintisi yaşanmazken, su seviyesinin daha da azalması halinde kesintiler yaşanmasından endişe duyuluyor.

Yaklaşık 300 bin kişinin yararlandığı tesisten Rize, İyidere, Derepazarı, Güneysu, Çayeli, Kalkandere ilçeleri ile Gündoğdu, Kendirli, Çaykent ve Muradiye Belediyeleri su temin ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler