Rize kar yağışlarına karşı tedbirli

İl Sağlık Müdürü Tepe: ''Kış şartlarında hastalarımızı mağdur etmemek için gerekli tedbirleri aldık''Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, kış şartlarında hastaları mağdur etmemek için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.      Tepe.yaptığı açıklamada, Rize'

Rize kar yağışlarına karşı tedbirli

İl Sağlık Müdürü Tepe: ''Kış şartlarında hastalarımızı mağdur etmemek için gerekli tedbirleri aldık''

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, kış şartlarında hastaları mağdur etmemek için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. 
     
Tepe.yaptığı açıklamada, Rize'de beklenilen kar yağışının ulaşımda zorluklara neden olabileceğini belirtti. 
     
Bu durumun özellikle acil hastalar ve hamileler ile diyaliz hastaları gibi kronik hastalığı olanlar için önem taşıdığını ifade eden Tepe, şunları söyledi: 
   
''Yoğun kar durumunda özellikle yüksek mahalle ve köylerimize ulaşmada zorluklar çekilmektedir. Bu sebeple yaşlılarımız, kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız, diyaliz hastalarımız ve gebelerimiz endişeye kapılmasınlar. Bütün imkanlar seferber edilmiştir. Bu anlamda diyaliz ünitelerimize talimat verilip seans zorunluluğu kaldırılmıştır. Yani diyaliz hastalarımız kar engeli ortadan kalkıncaya dek 'diyaliz seansına geç kaldım' endişesi yaşamayacaktır.
 
Yine diyaliz hastalarımız ve doğumlarına son bir ay kalmış gebelerimizi istedikleri takdirde hastanelerimize yakın il ve ilçe merkezlerinde kar engeli ortadan tamamen kalkıncaya kadar ücretsiz olarak devlete ait tesislerde misafir etmekteyiz.'' 
     
Sağlık ekiplerin mutlak suretle kar engeli zaman kaybettirse dahi bu tür hastalara ulaşacağını kaydeden Tepe, ''Bu amaçla başta kar ambulanslarımız ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz (UMKE) olmak üzere ilgili birimlerimizin tümü aktif olarak çalışmaktadır.
 
Ayrıca alanında en iyi eğitimi almış, gönüllülük esasına dayalı kurulan, bünyesinde dağcılardan, itfaiye, sivil savunma ve sağlık personeline kadar birçok birimi barındıran RİKE (Rize Kurtarma Ekibi) olası bir mahsur kalmada etkin müdahaleye hazır durumdadır.
 
Hastalarımızın lüzumu halinde 112 acil hattından yardım istenilmesi durumunda, elden geldiğince kendilerine yardımcı olunacaktır. Kış şartlarının hastalarımızın mağduriyetine neden olmaması için gereken çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir'' diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel