Rize kan ihtiyacını karşılayamıyor

Rize Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Ali Öner, Rize'nin ihtiyaç duyduğu kan miktarını karşılayamadıklarını söyledi. Öner, yaptığı açıklamada, kan merkezi olarak kan bağışında süreklilik sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. İl genelinde 2

Rize kan ihtiyacını karşılayamıyor
Rize Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Ali Öner, Rize'nin ihtiyaç duyduğu kan miktarını karşılayamadıklarını söyledi.
 
Öner, yaptığı açıklamada, kan merkezi olarak kan bağışında süreklilik sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
 
İl genelinde 2012 yılında 8 bin 300 ünite kan bağışı yapıldığını ifade eden Öner, "Kentte ihtiyaç duyulan kan miktarı her geçen gün artıyor. Her yıl topladığımız kan miktarını artırmamıza rağmen yine de yeterli olmuyor. Rize'nin ihtiyaç duyduğu yıllık kan miktarı 12 bin ünite. Bu miktarı karşılayamıyoruz" dedi.
 
Öner, her yıl ortalama 3-4 bin ünite kanı komşu illerden karşıladıklarını kaydederek, "Rize bu konuda biraz eksik. Bölge kan merkezi olmasına rağmen kan alma konusunda ortalamanın altında. Rize'nin ihtiyaç duyduğu kan miktarını karşılayamıyoruz. Birinci derecede önem verdiğimiz konu ise yıllık kan miktarını yakalamak. İnsanlarımızın kan verme konusunda bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu çok önemli bir ayak. İnsanlarımız kan vermenin ne kadar faydalı olduğunu bilmiyor" diye konuştu.
 
Kan değeri yüksek olan insanları tespit etmek için bir çalışma yapacaklarını anlatan Öner, şunları söyledi:
 
"Kan değeri yüksek olan insanlarımızı tespit ettikten sonra o insanlardan kan alma gücümüz ve ısrarımız artacaktır. Bu insanların kan vermeleri faydalıdır. Bu sene hedefimizi yüzde 15 artırdık. Hedeflediğimiz kan miktarı 9 bin 500 ünite. Bu miktarı tutturmamız biraz zor gözüküyor. Ramazan ayında olmamız sebebiyle kan bağışlarında biraz düşüş yaşanıyor. Ramazan mübarek bir aydır. Kardeşliğin daha çok öne çıktığı bir ay. Kan ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kan vererek hayatlarını kurtarabiliriz. Alınan her kan bu ayda çok önemli. Bugün bize lazım olmayan kan, yarın bir gün bize veya bir yakınımıza lazım olacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler