Rize, İstanbul ve Ankara

Alınan bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan 4 aylık çalışma sonucu Rize'nin Ardeşen, Çayeli ve Fındıklı ilçeleri ile Ankara ve İstanbul'da silah ticareti yaptıkları tespit edilen

Rize, İstanbul ve Ankara

Alınan bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan 4 aylık çalışma sonucu Rize'nin Ardeşen, Çayeli ve Fındıklı ilçeleri ile Ankara ve İstanbul'da silah ticareti yaptıkları tespit edilen kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan aramalarda, 17 ruhsatsız tabanca ile 47 adet fişek ele geçirildi. Operasyonda, silah imalathanesi olarak özel dizayn edilmiş bir de atölye ortaya çıkarıldı.

Operasyonda gözaltına alınan 11 kişi, Rize Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan K.Ç. (25), İ.Ç. (33), E.K. (25), Ö.G. (24), H.S. (52) ve H.E. (47), ''yasa dışı silah imal etmek, satmak, satmaya aracılık etmek, nakletmek, satmak amaçlı bulundurmak'' suçlarından tutuklandı. 5 kişi ise serbest bırakıldı.

Olayla ilgili 2 kişinin daha arandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel