Rize havalimanı ihaleye çıkıyor

8 Eylül'de ihale yapılacak

Rize havalimanı ihaleye çıkıyor
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanı'nın ihalesinin 8 Eylül'de yapılacağını bildirdi.

Karal, yaptığı yazılı açıklamada, Rize Havalimanı'nın kentin en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti.

Havalimanının ihale tarihinin kesinleştiğini kaydeden Karal, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'mızın da açıkladığı üzere 8 Eylül günü ihalesi yapılacak. 750 trilyonluk bir keşifle beraber ihaleye çıkıyor. 600 trilyonluk altyapı ihalesi 8 Eylül günü yapılacak." ifadesini kullandı.

Karal, deniz dolgu ihalesinin 2017'nin başında yapılacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Havalimanın bitirilme süresi ise şartnamede belirtildiği üzere bin gündür. Biz siyasi irade olarak Rize'mizin Ovit Tüneli'nden sonraki en büyük projesi olan havalimanı projesini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bundan sonra önümüze bakacağız. Önümüzde lojistik merkez projemiz var. Onun da proje ihalesini yaptık, şu anda projesi yapılıyor. 310 günlük bir proje süresi var. Projesi bittikten sonra önümüzdeki yıl yatırım programına gelebilmesi için bütün gücümüzle gayret göstereceğiz. Lojistiği de Ovit Tüneli ile taçlandırdığımızda havalimanımız ve diğer yatırmalarla birlikte Rize'mizi geleceğe hazırlamış olacağız."

- "İmar planlarının durdurulması ihale tarihini geciktirdi"

Karal, bölgenin imar planlarının durdurulmasından dolayı havalimanı ihalesinin geciktiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Daha önce açıklama yapmıştım. Haziran ayının sonuna doğru ihalesinin yapılacağını söylemiştim. Haziran sonunda ihalesini yapamadık çünkü maalesef bir sivil toplum kuruluşu mahkemeye başvurdu ve bölgenin imar planlarını iptal ettirdi. Havalimanın ihaleye hazır hale gelebilmesi için bütün dosyanın hazır hale gelebilmesi lazım. Bölgenin imar planları durduruldu. İmar planlarının durdurulmasından sonra arkadaşlarımızla birlikte adeta iğneyle kuyu kazar gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında her gün mekik dokuduk ve biz imar planlarıyla ilgili mahkemeler bitmeden bu işin ihale sürecini başlattık. İki ay oradan kaybettik."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler