Rize Fırtına deresine uluslararası inceleme

Rize’nin Ardeşen ilçesi Fırtına Deresi’nde 2011 yılında yapımına başlanan Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Parkuru Projesi’ne Uluslararası Kano Federasyonu’ndan ve Türkiye Kano Federasyonu’ndan gelen yetkililer tarafından incelendi. Uluslararası Kano

Rize Fırtına deresine uluslararası inceleme

Rize’nin Ardeşen ilçesi Fırtına Deresi’nde 2011 yılında yapımına başlanan Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Parkuru Projesi’ne Uluslararası Kano Federasyonu’ndan ve Türkiye Kano Federasyonu’ndan gelen yetkililer tarafından incelendi. 

Uluslararası Kano Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Jean Michel Prono ile Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Ardeşen’deki proje de inceleme yaparak projenin dünya standartlarına ulaşabilmesi noktasında proje yetkilileri ile fikirlerini paylaştılar. Prono ve Mengütay’a Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Ardeşen Özel İdare Müdürü ve Proje Koordinatörü Dursun Yaşaroğlu, Hemşin Özel İdare Müdürü ve Eski Proje koordinatörü Sultan Rauf Oğuz ve Müteahhit firma yetkilisi Ali Biberoğlu eşlik etti.
İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Uluslararası Kano Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Jean Michel Prono, projeyi ilk duyduğunda çok heyecanlandığını ve bizzat projeyi yerinde inceleyebilmek amacıyla Türkiye Kano Federasyonu aracılığı ile Rize’ye geldiğini belirterek, “Projeyi gelip yerinde inceleme fırsatı buldum ve açıkça söylemeliyim ki projede gördüklerim beni çok etkiledi. Beklentilerimin üzerinde bir sonuçla karşı karşıya kaldım.
 
Bundan sonraki süreçte projenin çok daha gelişeceğine inanıyorum. Mayıs ayında yapılması planlanan görkemli bir açılış töreniyle bu proje dünyada büyük yankı uyandıracak. Projenin tamamlanması halinde Uluslararası Kano Federasyonu ve Türkiye Kano Federasyonu’nun organizasyonları ile bu proje üzerinde uluslararası organizasyonlar yapılacaktır. Bu proje şuan ki haliyle dünya standartlarına tam uygun değil ancak bu standartlara ait alt yapıya sahip. Önümüzdeki süreçte çalışmaların tamamlanmasıyla bu standarda ulaşacağına eminim” dedi.
 
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay ise “Bu proje ile hayallerimize ulaştığımızı söyleyebilirim. Dünyada en çok madalya alan branşlardan birisi de kano sporudur. Ancak, bu güne kadar Türkiye olarak olimpik standartlara uygun bir parkurumuz yoktu.
 
Ardeşen’de bunun ilk adımı atıldı. Şuanda da uluslararası kano federasyonunun bu projeye ne kadar önem vermiş olduğunu görmüş bulunmaktayız. Bundan sonra İlk hedefimiz Fırtına Vadisi üzerinde uluslararası müsabakaları gerçekleştirmek olacaktır. Mayıs ayından sonra yapacağımız girişimler sonucu bu parkur üzerinde bir şampiyona düzenlemeyi düşünüyoruz. Buraya gelecek sporculara Fırtına Vadimizi, Ardeşenimizi, Rize’mizi ve bölgemizi tanıtmayı düşünüyoruz. Ardeşen Türkiye’ye örnek olacak büyük bir adım atmıştır” İfadelerini kullandı.
 
Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan ise “Projemizin uluslararası federasyonlarca değerlendirilmeye alınması ve projemiz üzerinde inceleme gerçekleştirilmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Bu projeyi Türkiye’de bu işi bilen kişilerin çok az olduğu bir ortamda yaptık.
 
Bu projenin doğru bir şekilde ilerlediğini, gelecekte kano ve rafting sporuna çok ciddi katkılar sağlayacağını gördük. Projemizin uluslararası şampiyonlara ev sahipliği yapabilme konusunda da hiçbir tereddüdümüz kalmadı. Bu gelişmelerin ardından projeye Gençlik ve spor Bakanlığı’nın el atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler