Rize Emniyeti vatandaşları uuyardı

Rize Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları emniyet kemeri kullanması konusunda uyardı.İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan bilimsel araştırmalarda emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası araçlar içinde meydana gelen ölüm ve yaralanma or

Rize Emniyeti vatandaşları uuyardı

Rize Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları emniyet kemeri kullanması konusunda uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan bilimsel araştırmalarda emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası araçlar içinde meydana gelen ölüm ve yaralanma oranlarını azalttığı belirtildi.    

Arka koltukta emniyet kemeri kullanmayan yolcuların ise yaralanma risklerinin ön koltukta oturanlardan iki kat daha fazla olabileceği, bu nedenle emniyet kemeri kullanımının bu olumsuz etkileri asgariye indirmekte son derece etkin bir role sahip olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
 
''Emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarındaki ölümleri yüzde 45, yaralanmaları ise yüzde 55 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Bu nedenle emniyet kemeri bilincini ve kullanımını artırmak amacıyla ilimizde emniyet kemeriyle ilgili yoğun çalışmaların başlatıldı.
 
Değişik nokta ve güzergahlarda emniyet kemeri uygulaması yapılacak. Vatandaşlarımızın konuyla ilgili mağduriyet yaşamaması ve kendilerini hayata bağlayan küçük olarak görünse de aslında çok önemli olan emniyet kemerlerini takmaları, takmamaları halinde ilgili maddeyi ihlal edeceklerinden gerekli idari para cezasıyla karşılaşacaklarının bilincinde olunması hususları kamuoyuna önemle duyurulur.'' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel