Rize'de Tahta Dönme Dolap Şenliği kutlandı

Kurban Bayramı'nda düzenlenen şenlikte vatandaşlar, tahta dönme dolaba bindi

Rize'de Tahta Dönme Dolap Şenliği kutlandı

Rize'nin Ardeşen ilçesinde Kurban Bayramı'nda geleneksel olarak düzenlenen ''Tahta Dönme Dolap Şenliği"nin 162'ncisi yapıldı.

Akdere köyündeki şenliğe katılan çok sayıda vatandaş, tahta dönme dolaba binmenin heyecanını yaşadı.



Bazı kişiler, hızlı çevrilen dönme dolaptan inmek için görevlilere bahşiş verdi. Toplanan bahşişlerin, köyde okuyan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağı öğrenildi. Köy muhtarı Osman Salihoğlu, geleneği 162 yıldır yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Şenliğe il ve yurt dışından gelenler olduğunu bildiren Salihoğlu, "Çok güzel tepkiler alıyoruz. Dönme dolaba binen bazı kişiler, 'Su değirmeni mi?' diye soruyor. Dedelerimizin dedesinden gelen bir gelenek." diye konuştu.

Ahşap ustası Sebahattin Karaca ise dönme dolabı 3 günde yaptığını belirterek, "Yapımında yaklaşık 4,5 kilogram çivi, orta kısmında da demir kullandım. Onun dışında herhangi demir aksam yok. Hepsi ahşap. Elle çeviriyoruz. Bunun en güzeli elle dönenidir. Her yıl Kurban Bayramı'nda yapıyoruz." dedi.  İstanbul'dan gelen Nilüfer Ersöz de şenliğe ilk kez katıldığını anlatarak, "Çok beğendim, çok eğlenceli. Yükseklik korkum yok ama elle hızlı çevirdikleri için biraz korktum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler