Rize'de sakallı yarasalar için çalışma başlatıldı

Rize Kaçkar Dağlarında nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Sakallı Yarasalar koruma altına alınacak.

Rize'de sakallı yarasalar için çalışma başlatıldı

Rize’deki Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda popülasyonu yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalan sakallı yarasalar için koruma planı hazırlanıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’nci Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde yer alan Çat Vadisi Meydan Köyü civarında  yaşadığı belirlenen sakallı yarasalar için başlatılan tür koruma eylem planının çalışmaları devam ediyor. Dünyada 1967 yılında keşfedilen, Türkiye'de ise 2000'li yılların başında Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda görülen sakallı yarasalar için hazırlanan koruma eylem planı kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Karataş ve ekibi tarafından saha araştırması başlatıldı. Çalışma ile sakallı yarasaların yaşam bölgeleri tespit edilerek olumsuz etkilendiği durumlar belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel