Rize Belediyesinden çalışanlarına zam

Rize Belediyesi ile 450 işçiyi temsil eden Hizmet-İş Sendikası arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanarak, işçi maaşlarına, sosyal haklarla birlikte 315 liralık net artış sağlayan sözleşme imzalandı. Belediye Başkanı Reşat Kasap, Belediye Başkan Yardımcıl

Rize Belediyesinden çalışanlarına zam
Rize Belediyesi ile 450 işçiyi temsil eden Hizmet-İş Sendikası arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanarak, işçi maaşlarına, sosyal haklarla birlikte 315 liralık net artış sağlayan sözleşme imzalandı.
 
Belediye Başkanı Reşat Kasap, Belediye Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz ve İsmail Hakkı Soba ile Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mehmet Alaca, belediye binasında toplu iş sözleşmesini imzaladı.
 
Kasap, burada yaptığı açıklamada, 2 yıl geçerli olacak yeni sözleşme içerisinde özellikle yemek ve yakacak yardımı, ücret zammı ve ikramiye zammı olmak üzere toplamda 313 lira net artış sağlandığını belirterek, "Bu doğrultuda evli, bir çocuklu çalışanımız önceki sözleşmeye göre bin 892 lira alırken yeni artışa göre 2 bin 217 lira alacak. Bekar bir işçimiz ise bin 693 lira alırken yeni zamla 2 bin 5 lira alacak. Personelimizin de bundan sonraki süreçte daha verimli olacağını düşünerek yeni zammın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca ise 65 maddelik sözleşme imzaladıklarını ifade ederek, "450 üyemiz bu sözleşmeyle sosyal haklarla birlikte net 315 liralık zam almış oldu. Herkese çok teşekkür ediyor, üyelerimize de hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler