Rektörü YÖK'e şikayet etti!

 AK PARTİ Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar hakkında ağır ithamlarda bulundu. Rektörün ağır bir ideolojik yaklaşım sergilediğini, üniversitede darp olaylarının sıkça yaşandığını ve üniversitenin adeta ka

Rektörü YÖK'e şikayet etti!

 

AK PARTİ Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar hakkında ağır ithamlarda bulundu. Rektörün ağır bir ideolojik yaklaşım sergilediğini, üniversitede darp olaylarının sıkça yaşandığını ve üniversitenin adeta kabadayılıklarla anılır olduğunu kaydeden Geldi, önce bir gazetecinin ardından da öğrencinin darp edildiğini hatırlattı.
 
Milletvekili Geldi YÖK’e ilettiği dilekçede şu ifadelere yer verdi: “Prof. Dr. Aygün ATTAR, 28 Mart 2012 Tarihinde Giresun Üniversitesi’ne rektör olarak atanmıştır. Göreve gelir gelmez ağır bir ideolojik yaklaşım sergilemeye başlamış ve üniversitede tam anlamıyla kıyım yaparak, Giresun Üniversitesi'ne ve Giresun Üniversitesi'nin gelişimine çok büyük zararlar verecek şekilde baskıcı bir anlayışla yüksek okul müdürleri ve bölüm başkanlarının bir hafta içinde görevden almıştır.(Bunlardan bir kısmı idare mahkemesine tarafından göreve iade edilmiştir.) Bununla da yetinmeyip kadrolaşma adına, mevzuat hükümlerini kendi amacı uğruna hizmet edecek şekilde öğretim elemanı alımı ilanları yayınlayarak, öğretim elemanı istihdamında bulunmuştur.”
 
ÜNİVERSİTE KABADAYLIKLARLA ANILIR OLDU
Yapılanların bununla da sınırlı kalmayıp üniversitenin adının artık dayak, darp ve benzeri kabadayılıklarla anılır olduğunu kaydeden Geldi, “Önce 21.03.2013 tarihinde, eşi Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde hizmet alımı ile çalışan gazeteci Atakan Çıtlak, eşinin iş yerinde yaşadığı bir sorun ile ilgili olarak Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kültigin Çavuşoğlı ile görüşmesi esnasında karşılıklı diyaloglar üzerine, danışmanın odasında ve daha sonra da rektörlük binasında darp edilmiş. Bu olaydan sonra ise 10.04.2013 tarihinde, sadece Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’a soru sorması nedeniyle Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği 1.Sınıf Öğrencisi Serhan Sertdemir’e, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kültigin Çavuşoğlu tarafından kafa atılarak burnu kırılmıştır. Prof.Dr. Aygün ATTAR ise ilk açıklamalarında olayın Üniversite dışında gerçekleştiğini ve hiçbir öğretim elemanımızın bu olayla alakası yoktur ve çıkan haberlerin yıpratma amaçlı olduğu yönünde açıklamaları bulunmaktadır. Halbuki olay yargıya intikal etmiş ve durum ekte sunulan raporda açıkça görülmektedir” ifadelerini kullandı. 
 
BİLİM YUVASI OLMA  ÖZELLİĞİNİ KAYBEDİYOR
“Yerel ve Ulusal basına yansıyan bu ve benzeri olaylardan da anlaşılacağı üzere, Üniversitemiz, artık bilim yuvası olma özelliğini yavaş yavaş kaybedip, her türlü adaletsizliğin, kabadayılığın, darp ve benzeri suçların bizzat Rektör danışmanı öğretim görevlileri tarafından gerçekleştirildiği, güvensiz bir ortam haline gelmiştir” ifadelerini kaydeden Geldi YÖK’e yazdığı dilekçedeki ifadeleri şöyle sürdürdü: “Bu süreç bir eğitim ili olması yönünde yoğun çaba sarf ettiğimiz, Giresun’umuza ve Giresun Üniversitemize öğrenci tercihlerini olumsuz yönde etkileyeceğini belirtir, kamuoyunu son derece rahatsız eden bu ve benzeri olumsuz davranışlarla ilgili idari soruşturma yapılmasını, öğrencilerin hamisi olama görevini layıkıyla yerine getirmeyen Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nün yapmadığı görevini hatırlatarak, YÖK tarafından Üniversitenin gerçek hamisi olduğunun kamuoyuna gösterilmesini rica ederim”  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel