Rektör adayı Özcan'dan açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) Rektör adayını yarın (14 Haziran 2012) belirleyeceği seçim öncesi Prof. Dr. Fahri Özcan Haber61.net'e konuştu."Rektörlük seçim kampanyasının sonuna doğru geliyoruz. Yarın yapılacak seçimde bütün Trabzon halkına öğre

Rektör adayı Özcan'dan açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) Rektör adayını yarın (14 Haziran 2012) belirleyeceği seçim öncesi Prof. Dr. Fahri Özcan Haber61.net'e konuştu.


"Rektörlük seçim kampanyasının sonuna doğru geliyoruz. Yarın yapılacak seçimde bütün Trabzon halkına öğretim üyelerine bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" diyen Rektör adayı Özcan, "Öğretim üyelerinin baskıdan, şantajdan, baskıdan uzak demokratik bir ortam içerisinde hür iradeleriyle üniversitemizde atılım yapabilecek, üniversitemizi 2020’li yıllara taşıyabilecek misyon ve vizyon sahibi her kesime eşit mesafede davranabilecek bir adayda birleşmelerini bu adayı desteklemelerini rica ediyorum.

Tabi bu çok önemli. Üniversitemizin bu seçimi yol ayrımında uzun süreli 23 yıldır KTÜ yönetiminde bulunan yönetim şemsiyesinin de değişmesi fırsatını öğretim üyelerine sunmuş vaziyette.

Öğretim üyelerimizin de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerini ve üniversitemizi hakkaniyet kurallarına göre herkesi kucaklayacak birisi tarafından yönetilmesini sağlayacaklarından hiç kuşkum yok. Ayrıca 2. bir devlet üniversitesi  de olmak üzere büyük şehir olma yolunda ilerleyen Trabzon’umuzu da2. bir devlet üniversitesini de kazandıracağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

"Bu konu daha önceki beyanatlarımda belirttiğim gibi gereken çalışmalar şimdiden başlatılmış durumda. Gerekli kurum ve kuruluşlarla bu konuda görüşmeler yapıldıktan sonra nihai sonucu inşallah alacağız.

Eğitim fakültesi merkezde olacak bu 2. Devlet üniversitesi. Teknik üniversitenin ve ilçelerde kalmış olan öğretim üyelerimizin ve o okulların alt yapı ulaşım ve barınma sorunlarının hat safhada olduğunu gördüm. Bu beni üzdü. En kısa zamanda eğilecek olduğumuz konulardan bir tanesi de bu olacak . Barınma beslenme ulaşım ve her türlü alt yapı çalışması o okullardan başlatılacaktır.

Kanuni  kampüsün de bulunan bütün şartlar o ilçelerin uzak olanlarından başlamak üzere en kısa zamanda şartların elverişli hale gelmesi için bütün çalışmalar yerine getirilecektir" ifadelerini kullandı.

Özcan, "Seçimde tüm adaylara başarılar diliyorum. Ve seçimin şehrimize bölgemize ülkemize tekrar hayırlı olmasını diler tüm öğretim üyelerine ve tüm halkımıza saygılar sunarım'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel