Rejimle kavgalı olanların sandıkla imtihanı!

Seçimler öncesi siyasi parti İl ve ilçe başkanlarının yanı sıra aday ve aday adaylarını konuk etmeyi sürdürüyor.Haber61.net’ konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan oldu. İl Başkanı karan seçimdeki strateji ve hedeflerini ‘Habe

Rejimle kavgalı olanların sandıkla imtihanı!

Seçimler öncesi siyasi parti İl ve ilçe başkanlarının yanı sıra aday ve aday adaylarını konuk etmeyi sürdürüyor.

Haber61.net’ konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan oldu. İl Başkanı karan seçimdeki strateji ve hedeflerini ‘Haber61’e anlattı.

Türkiye’de rejimle kavgalı olan 11 yıllık AK PARTİ iktidarının yerel seçimlerde sandık başına giden vatandaşlarla AK Parti’nin bir hesaplaşmasının yaşanacağına inanan Karan,’Bu hesaplaşmanın galibi biz olacağız’ dedi.

30 YILDIR CHPLİYİM

CHP’nin her kademesinde görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Karan,’ CHP’ye 12 Eylül 1980 tarihinde CHP’nin kapatıldığı yıl katıldım. Daha sonra SODEP ve SHP de siyasete devam ettim. Ancak, 1992 yılında CHP’nin yeniden kurulmasıyla birlikte yeniden CHP’ye katıldım. 3 yıl gençlik kolları başkanlı yaptıktan sonra  5 yıl da İl gençlik kolları başkanlığı görevlerinde bulundum. 2 Yıl ilçe Başkanlığı yaptıktan sonra 3 yıl İl yöneticiliğinin ardından 3 yıldır da İl Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Toplam 30 yıldır bu partinin içerisindeyim’ diye konuştu.

11 YILDA, 215 BİN KİŞİ TRABZONDAN GÖÇ ETTİ

11 yıllık AK PARTİ iktidarıyla birlikte şehrimizden büyük bir insan göçünün yaşandığına

yav.jpg

dikkat çeken Karan,’Trabzon’un nüfusu 950 binlerden 750 binlere düşmüştür. AK PARTİ döneminde 215 bin kişi değişik nedenlerle şehrimizden göç etmek zorunda kalmışlardır. Bunların başında da işsizlik birinci sıradadır. AK PARTİ’nin 11 yıllık siyasi iktidarı döneminde Trabzon’un değerlerine sahip çıkılmamıştır. Şehrimize kurulması düşünülen lojistik merkezini elimizden alanlar, yarın demir yolumuzu başka bir şehre kaydıracakları gibi bir düşünceye düşüyorum. Bu iktidar havalimanımızı da pay pas edeceği yönünde endişelere kapılıyorum. Bu anlamda hiçbir siyasi parti gözetmeksizin Trabzon halkının ortak değerlerine sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Ve bunu da siyasi parti gözetmeksizin sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum’ dedi

YEREL SEÇİMLERDE İDDİALIYIZ

Trabzon’da genel seçimler havasında bir yerel seçimin CHP ve AK PARTİ arasında büyük bir çekişmenin yaşanacağını belirten Karan,’Yerel seçimler bizim için çok önemli. Trabzon tarihinde Genel seçim havasında bir yerel seçim yaşayacağız. Trabzon Merkez ve ilçelerdeki vatandaşlar hem büyük şehir belediyesini, hem de kendi belediye başkan adaylarına oy verecektir. Bu anlamda tüm siyasi partiler alışık olmadığı bir seçim yaşayacak. Biz uzun zamandan beri yerel seçimlere hazırlanıyoruz. CHP yerel seçimlere en hazır bir parti konumundadır. Seçim bölgelerimizde aday adaylarımızı tespit ettik. Bunu da kamu oyuyla paylaşıyoruz. Yerel seçimlerde iddialıyız. 77 belediyenin büyük bir çoğunluğunu almak için çalışmalarımızı tamamladık. Zor bir seçim gibi gözükse de bizim için değildir. Seçime hazırız’ dedi.

 

15 KİŞİLİK SEÇİM KOMİSYONUMUZ İŞBAŞINDA

Yerel yönetim komisyonu oluşturarak 2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlandıklarını belirten Karan,’Yerel seçimler için 15 kişiden oluşan bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonda görev alan arkadaşlarımız Partide aktif görev almayan, partimizin düşüncesine yakın ,  mesleki anlamlarda çok başarılı, kariyerli insanlardan oluşan kişilerden oluşan bir çalışma gurubu oluşturduk. Bu komisyon Merkez ve il genelindeki tüm ilçelerdeki çalışmaları ve seçim stratejilerini belirlemiş durumdadır. Ayrıca bu komisyon önemli projeler hazırlamıştır. Bu önemli projeleri seçim meydanlarında vatandaşlarımıza çok iyi şekilde anlatılacaktır’ diye söyledi.

 

AK PARTİ İHANET ETMİŞTİR

Orta hisar İlçe Belediyesinin yapılmasıyla birlikte AK PARTİ’nin  Trabzon şehrine en büyük ihaneti yaptığını belirten Karan,’ Orta hisar ilçesinin nüfusu 305 bin olurken, 17 ilçemizin toplamı 407 bindir kişidir. Trabzon’un 450 bin olan nüfusunu  17 tane belediyeye sıkıştırırken, 305 bin nüfuslu bir Orta Hisar Belediyesi olarak tek bir belediye yapmamız AK PARTİ’nin Trabzon’a yaptığı en büyük ihanettir. Bu anlamda AK Parti’de korku vardır. Trabzon’da iki, üç ya da 4 belediye daha olmalıydı. Yapmadılar çünkü eğer bu belediyeleri CHP alır diye endişeleri vardı. Bir belediye yaparak bu endişelerinden kurtulmuş oldular. AK PARTİ önüne gelen bu fırsatı kendi elleriyle tepmiştir. Kendi ihtirasları uğruna Trabzon halkına ihanet etmişlerdir’ dedi.

SLOGANIMIZ ‘ÇARE CHP’

Orta hisar ve Akçaabat ilçe seçimlerinde slogan olarak halkla bütünleşen bir belediyeciliği öne çıkarmak için bir slogan belirlediklerini belirten Karan,’Sloganımız. ‘Çare CHP’ dir. Çünkü Trabzon halkı belediye başkanıyla kavgalıdır. Belediye başkanı halka küstür. Halktan kopuktur. Bizim belediyecilik anlayışımızda koruma ordusuyla gezmeyen, vatandaşla bütünleşen vatandaşın cenazesine, düğününe, mutluluğunu ve sevincini paylaşan bir belediye başkanı özlemi vardır. Biz bu özlemi gerçekleştireceğiz’ dedi.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAKLAR

Mitinglerimizde çok yüksek katılımların yaşanmasına rağmen bunun sandığa yansımadığını düşünenlere bu seçimlerin sonucunda istedikleri cevabı alacağını belirten Karan, ‘Türkiye gezi olaylarıyla birlikte bir kabuk kırmıştır. Bakış açısı değişmiştir. Özellikle hükümetin son dönemlerdeki  konuşmaları toplumu  kutuplaşmaya götüren bir yapı ortaya çıktı. Özellikle CHP’nin yaptığı mitinglere ve organizasyonlara Trabzon halkı büyük bir ilgi gösterdiğini görüyoruz. Gecen yıl

yavz.jpg

Cumhuriyet bayramını kutladığımızda bin kişilik bir katılım olurken, bu yıl ise 10 bine yakın vatandaşımızın katılması bizleri umutlandırmıştır. Bu dönem bunların sandığa yansıyacağına inanıyoruz’ diye ifade etti.

 

AK PARTİ SOL GÖSTERİP SAĞ VURUYOR

AK PARTİ iktidarının 11 yıllık döneminde şehrimize sanki büyük yatırımlar yapılmış gibi gösterilerek Trabzon’un en güzel yerlerinin birilerine peş keş çekildiğinin altını çizen Karan,’İyi şeyler yapmış olsaydılar, biz onları omuzlarımıza da almaya razıydık. Trabzon halkı adına onları alkışlamaya da razıydık. Biz bu Trabzon’a kim bir çivi çakmış ise onu baş tacı yaparız. Son 11 yıldır sanki bize bir şeyler veriliyormuş gibi gösterip, ardından Trabzon’un en güzel yerlerini peş keş çektiklerini görüyoruz. Akyazı projesi karşılığında Avni Aker’i, Yavuz Selim Stadyumunu, bu yetmezmiş gibi Orman Bölge Müdürlüğü Lojmanlarını ve Fatih Stadyumunun olduğu yeri  TOKİ’ye devrediyorlar. Kimse halkımıza  biz size stadyum yaptık demesin. Trabzon halkı en değerli arsasını vermiş ve tüm bunların karşılığında bir kısmıyla bizlere stadyum yapmışlardır. Gelip kimse Trabzon Halkına stat yaptık diye oy istemesin. Trabzon halkını kandırmasınlar.  Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Özellikle önümüzdeki günlerde Trabzon halkına nasıl kandırdıklarını anlatacağız. Seçim döneminde Trabzon halkını nasıl oyaladıklarını anlatacağız’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel