Recep Çebi hizmetlerini anlattı

Trabzon’un Araklı ilçe Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı hizmetleri anlattı. Araklı’da vaat ettiği büyük projelerden birinin TOKİ konutları olduğunu hatırlatan Çebi “Bunu hayata geçirdik. TOKİ ile ilçemizde bir okul inşa ettik, ardından uzun yıllar ilçe

Recep Çebi hizmetlerini anlattı

Trabzon’un Araklı ilçe Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı hizmetleri anlattı. 

Araklı’da vaat ettiği büyük projelerden birinin TOKİ konutları olduğunu hatırlatan Çebi “Bunu hayata geçirdik. TOKİ ile ilçemizde bir okul inşa ettik, ardından uzun yıllar ilçemizin sorunu haline gelen Sanayi Sitesi alanını kamulaştırdık. Yine TOKİ işbirliği ile cami inşaatını gerçekleştireceğiz.
 
Göreve gelmeden önce vaat ettiğim bir diğer yatırım ise otuz trilyonluk bir maliyete sahip ve Araklı’nın bin yıllık su depolama ihtiyacını karşılayacak olan, İçme Suyu projemizin yer tespitini tamamladık. Başbakanımızın ilçemizi ziyareti ile birlikte Bayburt-Araklı tünel projemizi başlattık, görkemli bir şekilde geçenlerde temel atma töreni gerçekleşti. 4.200 m uzunluğunda olacak tünel Araklı’nın gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Hanım kardeşlerimiz, için merkezde iki tane Sosyal tesis kurduk.
 
Tüm hizmetleri ücretsiz olan tesislerimiz sayesinde analarımız bize dua ediyor. Tesislerimiz Karadeniz Bölgesi’nin birçok yerinde örnek oldu. Bunların dışında Eğitime büyük önem veriyoruz, Kaymakamımızla beraber işadamlarımız sayesinde, Akıllı Sınıflar projesi başlattık. SBS, ÖSS ve daha bir çok sınavda Ülke ve Trabzon genelinde güzel dereceler alıyoruz. Çevre güzelliğine ve temizliğine büyük önem vermekteyiz. Yürüttüğümüz projelerde her zaman doğal çevreyi bozmadan projelerimizi yürütmeye gayret ediyoruz” dedi.
 
İlçelerinde tarımdan ziyade hayvancılık projeleri üzerinde durduklarını da ifade eden Çebi “İlçemiz sahilde olması sebebiyle istenilen şekilde tarım yapılamıyor. Belediye olarak, hayvancılığın geliştirilmesi konusunda projeler yürütmekteyiz. Vatandaşlarımızı bu konuda teşvik ediyoruz.
 
Bu çalışmalarda bazen talihsizlikler yaşansa da projelerimizi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı işbirliği ile Bakanlığa gönderdik. Tarımdan ziyade coğrafi olarak uygun gördüğümüz hayvancılık üzerinde duruyoruz. Belediyemiz, her aktivitenin içinde olmaktan, desteklemekten mutluluk duyuyor. Tanıtıma çok önem veriyoruz. Halk Eğitim, Kaymakamlık ve Belediyemiz işbirliğiyle düzenlenen, vatandaşın lehine olan her faaliyette yer almaya çalışıyoruz. Yani elimizden geldiğince maddi- manevi destek oluyoruz” diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçelerinde okul sayısının arttırmak için uğraş verdiklerini kaydederek “Hayırsever işadamlarımızla işbirliği yapıyoruz. Kaymakamlığımızla birlikte 99 dersliğimizi akıllı sınıf haline getirmek için çabalıyoruz, 40 sınıfımız hazır durumda. En son İstanbul Valiliği ile Öz- Lipton A.Ş tarafından sahilde inşası planlanan 24 derslikli bir okul inşaatına daha başlayacağız. Araklı, eğitimde on ikinci sıradan, beşinci sıraya yükseldi. Türkiye ve Trabzon genelinde ÖSS, SBS gibi önemli sınavlarda, ciddi anlamda dereceler kazanmaya başladık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel