Ramazan'da Hava Durumu

  Kuzey Avrupa üzerinden esecek kuvvetli poyraz, bu geceden başlayarak hissedilen sıcaklığı Marmara'da 10, Ege'de 7 derece düşürecek.  Yarın Balıkesir, Çanakkale, Bozcaada, Çeşme açıklarında fırtına da bekleniyor. Batı'da rüzgarlar cumaya kadar kuvvetli e

Ramazan'da Hava Durumu

 

 

Kuzey Avrupa üzerinden esecek kuvvetli poyraz, bu geceden başlayarak hissedilen sıcaklığı Marmara'da 10, Ege'de 7 derece düşürecek. 

 

Yarın Balıkesir, Çanakkale, Bozcaada, Çeşme açıklarında fırtına da bekleniyor. Batı'da rüzgarlar cumaya kadar kuvvetli esmeyi sürdürecek. Günlerdir sıcaklıktan kavrulan İstanbul aşırı sıcakların son saatlerini yaşıyor. Bu gece rüzgar çıkacak, sıcaklık 4 derece, hissedilen sıcaklık ise 9 derece düşecek, yarın hissedilen sıcaklığın 25-26 derecelerde olması bekleniyor. 

 

İstanbul ve Marmara genelinde bazı ilçelerde yağmur geçişleri de olacak. İzmir ve Çeşme'de 40 dereceyi bulan sıcaklıklar yarın 33-34 dereye inecek. Serinlik veren rüzgarlar batıda 3 gün kalacak. Anadolu genelinde ise aşırı sıcaklar devam ediyor. 

 

Erzurum 32, Malatya 40, Şanlıurfa 45, Trabzon 33 derece. Ramazan'ın ilk 3 günü rüzgarlar hızını azaltacak ve sıcaklık yeniden yükselecek ama sonraki günlerde yeniden düşüşler bekleniyor. 

 

YURTTA VE BAZI İLLERDE HAVA DURUMU 

 

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (35)

ANKARA: Az bulutlu ve açık (37)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (39)

ADANA: Az bulutlu ve açık (38)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (40)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık (30)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu (30)

VAN: Parçalı ve az bulutlu (27)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (41) 

 

 

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 

 

MARMARA: Az bulutlu açık, akşam saatlerinden itibaren Trakya parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık olacak.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık olacak. 

 

EGE AÇIKLARINDA FIRTINA BEKLENİYOR 

 

Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan esmekte olan rüzgarın, gece saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 2 gün boyunca fırtınaya dönmesi bekleniyor. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün gece yarısından başlamak üzere 18 Temmuz Çarşamba günü saat 23.00'a kadar Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan esmekte olan rüzgarın, kuvvetini artırarak 5 ila 7 kuvvetinde fırtınamsı rüzgar, açıklarında 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.Açıklamada fırtına nedeniyle ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel