Ramazan Akyürek Gözaltına alındı iddiası

Haber61.Net - Haber Servisi - Bir süre Önce Haber61.Net haber Servisinin " Trabzon'da faili meçhul olaylar ve paralel yapı" başlıklı haber ile okuyucusuna duyurduğu Trabzon'da bazı olayların araştırıldığı ve bu olayların arkasında Trabzon Eski emniyet Müd

Ramazan Akyürek Gözaltına alındı iddiası

Haber61.Net - Haber Servisi - Bir süre Önce Haber61.Net haber Servisinin " Trabzon'da faili meçhul olaylar ve paralel yapı" başlıklı haber ile okuyucusuna duyurduğu Trabzon'da bazı olayların araştırıldığı ve bu olayların arkasında Trabzon Eski emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in de olduğu iddialarını gündeme getirmişti.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Türkiye Genelinde dün gece 200'e aşkın polis amirlerine yapılan operasyon ile birlikte gözaltına alınanlar arasında olduğu ileri sürüldü.

Ramazan Akyürek'in Trabzon Emniyet Müdürü iken Kentte olan faili meçhul olaylar şöyle;

KTÜ olayları : 2004 yılı 30 Nisan'ı KTÜ'de karşıt görüş öğrenciler nedeni belli olmayan olaydan dolayı  kavga ediyor. Olay geriliyor. Ertesi gün 1 Mayıs'a sıçratmak istenen olay Jandarmanın kritik müdahalesi ile engelleniyor.

Trabzon'da Mc Donalds'ın bombalanması : Olayın faili Yasin Hayal; 24 Ekim 2004'de gerçekleşen bombalı saldırıda 6 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından Yasin Hayal, kısa bir süre ceza evinde yatarak tahliye edildi.

Bu olay Trabzon'da bir dönemin başlangıcı sayıldı ve sırası ile kent Türkiye'nin gündemine düşen haberler ile sarsılmaya başladı.

Trabzon'da TAYAD üyelerine linç girişimi; 6 Nisan 2006 yılı günü Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği'ne mensup 6 kişi bildiri dağıtmaları üzerine, toplanan kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Olay bir anda çığ gibi büyüdü ve önü alınamayan olaylar meydana geldi. Olay faili Meçhul

Trabzon'da Kürt kökenli işçilerin çay ocağına molotof atılması; Nisan 2006 Yılında hiç bilinmeyen bir olay olarak tozlu raflar arasında duruyor. İnşaat işçilerinin iş bulmak için bekledikleri çay ocağına kimliği belirsiz kişiler tarafından molotof kokteyli atıldı. Olay faili Meçhul

Trabzon Ülkü Ocakları İl başkanlığına Bomba Koyuldu; Trabzon'da çözülmeyen faili olay olarak gündemdeki yerini korumakta. Mayıs 2006'da TAYAD olaylarının hemen ardından gerçekleşti. Ülkü Ocakları ve MHP il Başkanlığı'nın bulunduğu binanın basamaklarına konuldu. Patlama sonrası kimse yaralanmadı. Öncesinde ise en dikkat çeken ayrıntı, Ülkü Ocakları İl teşkilatına olay öncesi polis ekipleri tarafından olayın yapılacağı bilgisi verildi. Sonrasında ise olayla alakalı bir gelişme olmadı. Olay faili Meçhul

Trabzon'da rahip Cinayeti; 2003 yılında Trabzon'a gelen Rahip Andrea Santoro, Trabzon'da 3 yılını doldurmak üzereydi ki 16 yaşındaki O.A, tarafından öldürüldü. Bu olayda Trabzon'un karanlık yılları arasında 2006'da meydana geliyor. Olayın faili yakalanmış gibi gözüküyor fakat gerçekte, Olay faili Meçhul.

Gazeteci Hrand Dink Cinayeti; 19 Ocak 2007'de Trabzon'da Mc Donalds bombalanmasının sanığı Yasin Hayal ve arkadaşı Erhan Tuncel'in, beraber yapmış oldukları bir plan ile 16 yaşındaki Ogün S. isimli bir çocuğun işlemiş olduğu cinayetin Trabzon'a kalması. Gerçekte Olay faili Meçhul.

Ramazan Akyürek'in dışında göz altına alınan bazı amirlerin isimleri şöyle;

İstanbul İstihbarat Eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer

İstanbul İstihbarat Eski Şube Müdürü Erol Demirhan

İstanbul Mali Şube Eski Müdürü Yakub Saygılı

İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün

İstanbul Terörle Mücadele Eski Şube Müdürü Ömer Köse

Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek

Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Ömer Altıparmak

Emniyet Müdürü Ramazan Candan

Emniyet Müdürü Yasin Topçu

Emniyet Amiri Kazım Aksoy

Emniyet Amiri Gafur Ataç

Emniyet Amiri Kürşat

Emniyet Amiri Hanif

Polis Memuru Recep Güleç

 
İstanbul polisinin gece yarısı başlattığı, günün ilk ışıklarında da süren operasyonlarda aralarında İstanbul Emniyetinin üst düzey kadrosunda görev yapmış eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyoların, 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturma ve operasyonlarında görev yapan polislere yönelik olduğu belirtiliyor.
 
İLK GÖZALTILAR HASTANEYE GETİRİLDİ.
 
Geceyarısı başlayan gözaltı ve operasyonlara dair ilk görüntüler hastanede kaydedildi. Saat 03.30'dan itibaren gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolü için getirilmeye başlandı.
 
ÜNİFORMALI POLİS GÖZALTINDA
 
Gözaltına alınanlar arasında bulunan bir polisin hastaneye getirildiğinde resmi üniformasını üstünde taşıyor olması dikkati çekti.
 
Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polise meslektaşları, sağlık kontrolünden sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğini giydirdi.
 
ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜNE KELEPÇE
 
İstanbul'daki geceyarısı operasyonları çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında Emniyetin üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var. Bunlardan biri Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse. Köse sabahın erken saatlerinde sağlık kontrölü için hastaneye getirildi. Hastaneye kelepçesiz giren eski emniyet müdürüne hastaneden çıkışta kelepçe takıldığı görüldü.
Elleri kelepçeli şekilde hastaneye getirilen bir başka kişi de habercilere "Günaydın arkadaşlar" diye seslendi.
 
POLİS LOJMANLARINDA ARAMA
 
Halkalı Fulya Sitesi'nde bulunan polis lojmanlarına saat 05. 00 sıralarında gelen polis ekipleri bazı adreslerde arama yaptı. Operyona katılan polis ekibi, bina girişinde bekleyen habercileri "Arama kararımız var" diye uyararak bulunduğu yerden uzaklaşmaları istedi. Arama yapılan adreslerden birinde polislere kapıyı eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu açtı. Polislerle asansöre binen Topçu, bir süre sonra camdan çıkarak basın mensuplarına hitaben "Bana geldiler zannettim ama evime gelen giden olmadı." diye seslendi.
 
HALKALI'DA GÖZALTINA ALINAN BİR KİŞİ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ
 
Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan operasyon kapsamında Halkalı'da bulunan siteye çok sayıda polis ekibi geldi. Belirlenen adreslere giren polis memurları bazı emniyet personelinin dairelerinde arama yaptı. Aramaların tamamlanmasının ardından toplanan deliller polis memurları tarafından araçlara taşındı. Fulya Sitesi C2 - 13 bloktan yapılan aramaların ardından bir emniyet personeli ellerinde kelepçeyle gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Hikmet Kopar isimli müvekkilinin gözaltına alındığını belirten avukat Özgür Gümüş gazetecilere yaptığı açıklamada "Bana gösterdikleri kağıttaki gerekçe, suç işlemek için arkadaşlar teşekkül halinde, hükümeti ve devleti silahlı teşekkülle devirmeye teşebbüs, resmi evrakta sahtecilik, TCK 312 var, 316 ve 317 var, 257 var. Bu arkadaşlar benim gördüğüm, şu ana kadar katıldığım aramalarda, organize suç dosyalarına baktığım dosyalarda, şubelerini bilemiyorum. Ama gelenler başka, başka şubelerden. İstihbaratta da, organizede de çalışmış olabilir. Pırıl, pırıl arkadaşlar benim gördüğüm kadarıyla. Benim müvekkilimin dairesinde arama bitti. Diğer daireleri bilemem. Müvekkilim ifadeye başvurulmak üzere şubeye götürüldü" dedi.
 
Emniyet personelinin yoğun şekilde ikamet ettiği sitede polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.
 
Operasyona ilk tepki
 
İstanbul'da emniyet görevlilerine yapılan baskına 17 Aralık soruşturmasında dönemin İstanbul Başsavcıvekili olan Zekeriya Öz'den tepki geldi.
Öz, "Evindeki paraları sıfırlayamayanlar devletin ve milletin itibarını sıfırladılar. Şimdide masumlara iftira atıp onları da sıfırlamaya çalışıyor" dedi. Zekeriya Öz twitter hesabından şunları yazdı: 
 
- Yine birileri bahane üretmekte zorlanınca Gündemi unutturmak için şahsıma iftira atıp mağdur edebiyatıyla prim yapmaya çalışıyor.
 
- Evindeki paraları sıfırlayamayanlar devletin ve milletin itibarını sıfırladılar. Şimdide masumlara iftira atıp onları da sıfırlamaya çalışıyor
 
- İsrail Gazze'ye saldırdı Türkiye misilleme olarak polislere kara harekatı başlattı. İsrail'e gücü yetmeyen zavallılar polise sahurda saldırdı.
 
- Tarihe hırsız ve zalim olarak geçmektense mazlum ve mağdur olarak geçmek şereftir. Hz Yusuf'u kuyuya atan kardeşleri kapısında dilenci oldular.
 
- IŞİD'in elinden rehineleri kurtaramayan acizler hırsızlığı örtmek ve hırsızları kurtarmak için polislere iftira atıp baskın yapıyorlar yerse.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel