Radyofrekans yöntemi Trabzon'da

Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahi Hastanesi’nde, kalp ritminde bozulmalara yol açan çarpıntıların tedavisinde Radyofrekans (Radyodalgası) Yöntemi uygulanmaya başlandı.Radyofrekans yöntemi ile ritim bozukluğuna sebep olan ileti yolunun yakılmas

Radyofrekans yöntemi Trabzon'da

Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahi Hastanesi’nde, kalp ritminde bozulmalara yol açan çarpıntıların tedavisinde Radyofrekans (Radyodalgası) Yöntemi uygulanmaya başlandı.

Radyofrekans yöntemi ile ritim bozukluğuna sebep olan ileti yolunun yakılması (ablasyonu) işlemi Ankara ve İstanbul’un sınırlı merkezlerinden sonra Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi’nde uygulanmaya başlandı.

Kalp ritim bozukluğu olan 15 hasta, hastanenin Kardiyoloji uzmanı doktorları tarafından uygulanan Ablasyon Tedavisi ile sağlığına kavuşturuldu.

RF ABLASYON NEDİR ?

Hastanın toplardamarına yerleştirilen bir giriş iğnesi aracılığı ile kateterlerin sağ kalp boşluklarına yerleştirilmesi ve bu kateterlerden uygulanan radyo frekans dalgaları ile çarpıntı ve ritim bozukluğuna sebep olan ileti yolunun yakılması (ablasyonu) işlemidir. Başarı oranı yüzde 95 olup, işlemin hasta üzerinde çok ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel