Polisiz dediler polise yakalandılar

 Kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtıp 'adınız terör örgütüne karıştı' diyerek İstanbul, Tekirdağ ve Giresun'da 3 kişiden hesaplarına 40 bin TL gönderten 6 şahıs parayı çekmeye geldikleri Konya'da polis tarafından yakalandı. Edinilen bilgiye

Polisiz dediler polise yakalandılar

 

Kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtıp 'adınız terör örgütüne karıştı' diyerek İstanbul, Tekirdağ ve Giresun'da 3 kişiden hesaplarına 40 bin TL gönderten 6 şahıs parayı çekmeye geldikleri Konya'da polis tarafından yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak "terör örgütüne adınız karıştı, bu olayı temizlememiz için geçici olarak para lazım, daha sonra parayı iade edeceğiz" diyen şahıslara inanan İstanbul, Tekirdağ ve Giresun'dan 3 kişi, şebekenin Konya'da açtırdığı hesaplara 40 bin lira yatırdı. Parayı yatıran mağdurlar, dolandırıldıklarını anlayınca durumu polise ihbar etti.

Harekete geçen Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankaya giderek hesaptan parayı çekmeye gelen şüphelileri beklemeye başladı. Şüpheliler para çekerken baskın yapan polis 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 6 kişilik şebekenin sorumlusu olduğu iddia edilen Kübra Ö'nün dolandırıcılıktan aldığı pay karşılığında çevresindeki insanlar adına hesap açtırarak paraların tahsilini sağladığı iddia edildi. Adliyeye sevk edilen 6 şüpheli mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de vatandaşları uyararak, "Hiçbir zaman polis ve savcı ne telefonda nede başka bir şekilde para veya kontör istemez. Bu yüzden telefonlar hesaplarına para yatırtmaya çalışan kişilere inanmayın. Böyle bir durumla karşılaştığınızda en yakın polis merkezine giderek durumu bildirin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel