Polis teşkilatı şehit mezarında!

TÜRK Polis Teşkilatı’nın 169. yıldönümü çerçevesinde şehit polis Şakir Tosun’un kabrini ve ailesini ziyaret eden Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, yaralı aileyi ziyadesiyle memnun etti. Ziyarette konuşan şehit Tosun’un oğlu Abdulkerim (27) babası şehit

Polis teşkilatı şehit mezarında!
TÜRK Polis Teşkilatı’nın 169. yıldönümü çerçevesinde şehit polis Şakir Tosun’un kabrini ve ailesini ziyaret eden Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, yaralı aileyi ziyadesiyle memnun etti. Ziyarette konuşan şehit Tosun’un oğlu Abdulkerim (27) babası şehit düştüğünde 8 yaşında olduğunu belirterek, “Babasızlığın boşluğunu hiçbir şey doldurmuyor. Ne zamanki yaşınız ilerliyor. Şehadetin anlamını o zaman anlıyorsunuz” dedi. 
 
TÜRK Polis Teşkilatının 169. Yıl dönümü çerçevesinde Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal  ve teşkilatı 1995 yılında şehit olan Şakir Tosun’un kabristanlığını ve ailesini ziyaret etti.  Şehidimiz Şakir Tosun’un oğlu Abdülkerim, babasız büyümenin zorluğunu göz yaşları içinde anlattı.
 
Trabzon Emniyet Müdürlüğü dün saat 14.00 sularında 1995 yılında İstanbul’ da teröristlerin saldırması üzerine şehit düşen Şakir Tosun’un Merkez Beştaş Köyündeki kabristanını ve ailesini ziyaret etti. Türk polis teşkilatının 169. Yıl dönümü çerçevesinde bir takım ziyaretlerde bulunan Trabzon emniyet Müdürü Murat Köksal ve teşkilatının ilk ziyaret yeri Şakir Tosun’un mezarlığı oldu. Mezarlıkta dualar okundu, çiçekler koyuldu. Mezarlıktaki ziyarettin ardından Tosun’un ailesinin evine gidildi. Ziyaret esnasında Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal ile sohbet eden Şehit Şakir Tosun’un 8 yaşında babasız kalan Abdulkerim’ in (27) sözleri dikkat çekti.  Göz yaşları içinde “benim bir kardeşim babamın yüzünü dahi hatırlamaz” ifadeleriyle babasızlığın zorluğunu şehit evladı olmanın gururunu anlatan Abdulkerim Tosun şunları kaydetti: “ Babam şehit düştüğünde 8 yaşındaydım. Babaya ihtiyaç duyduğunuz o yaşlarda onu görememek onunla konuşamamak derin bir boşluk açtı yüreğimde. Babasızlığın oluşturduğu o boşluğu hiçbir şeyle dolduramıyorsunuz. Ne zamanki yaşınız ilerliyor ve şehit neden olunur? Sorusunun cevabını öğreniyorsunuz o zaman babanızla bambaşka bir gurur duyuyorsunuz. Tabi şimdi evlendim çoluk çocuk derken zaman öyle akıp gidiyor. Ziyaretiniz bize gurur verdi bu yaşlar ondan sayın komiserim” dedi. 
 
Trabzonlu Şakir Tosun Kimdir?
 
1957 Trabzon doğumlu olan Şakir Tosun, 1995 yılında İstanbul’da görev dönüşü evine gideceği sırada terör saldırısında hayatını kaybetti.   Saldırı esnasında hayatını kaybeden Şakir Tosun, dünya dediğimiz bu evren göz yaşlı hamile bir eş 3 tanede çocuk bıraktı.  Babası şehit düştükten sonra dünyaya gelen Hamdi Şakir Tosun’un(18) bir ablası iki ağabeyi var.  Şakir Tosun’un bir diğer evladı olan Ertuğrul(22), Taksim Polis Merkezi Amirliğinde Polis Memuru diğer oğlu Abdulkerim, Trabzon havaalanında Memur. Şehidimiz Şakir Tosun’un biricik kızı Fatma ise(26) ev hanımı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel