Polis Müdürü: Hatalı cezayı çeker

Rize’de geçtiğimiz 24 Şubat günü asker uğurlaması sonrası yaşanan polis-vatandaş gerginliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, halka yönelik orantısız güç kullanan hiçbir polis memurunun cezasız kalmayacağını ancak po

Polis Müdürü: Hatalı cezayı çeker

Rize’de geçtiğimiz 24 Şubat günü asker uğurlaması sonrası yaşanan polis-vatandaş gerginliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, halka yönelik orantısız güç kullanan hiçbir polis memurunun cezasız kalmayacağını ancak polisin hatasını da sokakta cezalandırmaya kalkanlara da asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş “24 Şubat günü memurlarımız gelen bir ihbar üzerine aranan bir şahsı yakalamak için bir aracı durdurmuş. Aracın içerisindekilerden sadece bir tanesi asker adayı. Aralarında bir tartışma yaşanmış. Daha sonra bu araç memurlarımızın bulunduğu aracın önünü keserek memurlarımıza mukavemette bulunmuşlar. Çevredekiler de olayı asker uğurlama konvoyuna müdahale olarak değerlendirmiş. Polis ve vatandaşlardan oluşan ciddi bir kalabalık oluşmuş. Olayda bizim 4 memurumuz yaralandı. Bir memurumuzun da parmağı kırıldı” dedi.

 

“HATA YAPAN POLİS CEZASINI ÇEKER”

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, polisin işlediği suçların cezasının normal vatandaşlara kıyasla daha ağır olduğunu belirterek suç işleyen hiçbir polisin cezasız kalmayacağını söyledi. Demirtaş, “Polisin orantısız güç kullanması suçtur. Polis halkın davrandığı gibi davranamaz. Halkın kendisine davrandığı gibi de cevap veremez. Polis profesyonel olmak zorundadır. Herhangi bir memurumuzun bir yerde orantısız güç kullandığı herhangi bir suça karıştığı tespit edilirse hakkında gerekli tüm yasal işlemleri yaparız. Asla hatası cezasız kalmaz. Eğer bir polis orantısız güç kullanıp birisini darp ederse bunun cezası vatandaşa oranla daha ağır olur. Ancak bir polisin hatasını görüp bunu sokakta cezalandırmak isteyenlere de asla hoş bakmayız. Polis olduğunu bile bile ona her hangi yaptırım uygulanamaz. Polis bir vatandaşa yan baksa bile ona hesabını sorarım. Ama memuruma fiili mukavemette bulunulmasına da müsaade etmem” diye konuştu.

Demirtaş, ayrıca konunun yargıya da taşındığı belirterek polis memurlarının suçlu bulunması halinde cezalarını çekeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel