PKK'ya ağır darbe

Terör örgütü PKK'nın kırsal alanda faaliyet gösteren teröristlerin şehir uzantılarına yönelik yürütülen operasyonlarda Mersin, Antalya ve Hatay'da 14 kişi gözaltına alındı12 Kasım'da Mersin'in Aydıncık İlçesi'nde düzenlenen operasyonda yakalanan 7 teröris

PKK'ya ağır darbe

Terör örgütü PKK'nın kırsal alanda faaliyet gösteren teröristlerin şehir uzantılarına yönelik yürütülen operasyonlarda Mersin, Antalya ve Hatay'da 14 kişi gözaltına alındı

12 Kasım'da Mersin'in Aydıncık İlçesi'nde düzenlenen operasyonda yakalanan 7 teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, sabaha karşı Mersin merkezli olarak Antalya ve Hatay'da örgütün milis yapısına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda Mersin'de 6, Antalya'da 6 ve Hatay'da 2 kişi olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.

Örgütün Amanos yapılanmasını çözmeye yönelik gerçekleştirildiği öğrenilen operasyonun bu anlamda oldukça önemli olduğu ifade edilirken, yakalanan kişilerin bölücü terör örgütünün dağ kadrosu ile iletişim halinde oldukları kaydedildi.

Emniyetteki sorguları süren şüphelilerin, kırsaldan şehirlere eylem için gelen teröristlere yardım-yataklık ettikleri, erzak ve barınma ihtiyaçlarını giderdikleri, keşif faaliyetlerine yardımcı oldukları belirtildi.

Bu operasyonla örgütün şehirlerdeki milis yapılanmasına büyük darbe indirildiği ifade edilirken, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

12 Kasım'daki operasyonda ele geçirilen 7 teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalarda, daha önce de Amanos ve Mersin kırsalında ter örgütüne ait çok sayıda sığınak bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel