PKK'nın Trabzon planı!

Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada Türkiye’de teröristlerin oranları resmi rakamlarla açıklanmıştı. Eli kanlı teröristlerin sayılarını açıklayan Genel Kurmay yurt içinde 1700 yurt dışında eli silahlı 2400 terörist olduğu tespit edilmişti. Yurt dışı

PKK'nın Trabzon planı!

Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada Türkiye’de teröristlerin oranları resmi rakamlarla açıklanmıştı. Eli kanlı teröristlerin sayılarını açıklayan Genel Kurmay yurt içinde 1700 yurt dışında eli silahlı 2400 terörist olduğu tespit edilmişti. Yurt dışında elinde silahlı eylemlere bulaşan teröristlerin tamamına yakını ise Kuzey Irak’ta olduğu bildirilmişti.

Genel Kurmay’ın verilerine göre Karadeniz bölgesinden 20 ile 25 kadar PKKLI teröristin Samsun, Ordu ve Giresun üzerinde faaliyet gösterdiği ve bu grubun Karadeniz’de çeşitli planları ile bölgeye açılmaya hazırlandığı gelen bilgiler arasında.

Son 10 yılda PKK Uyuşturucunun bölgeden transferinde rolü büyük olduğu yapılan araştırmalarda göze çarpıyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün son yıllarda uyuşturucuya yönelik yapmış olduğu çalışmalar sonucunda zorlanan PKK üyeleri uyuşturucuyu Karadeniz üzerinden Asya ülkelerine çıkarmayı planladığı ise öğrenilen bilgiler arasında. 

Doğu Karadeniz’de PKK’nın yoğun bir eylemi olmazken son 10 yıl içerisinde en büyük eylemleri Gümüşhane, Giresun ve Trabzon’da oldu. Bu eylemlerde en fazla askerin şehit edildiği bölge ise Gümüşhane oldu. Gümüşhane’de 2005 yılında askerlik şubesine yapılan saldırıda 1 asker şehit olurken sonrasında Jandarma karakoluna da saldırı düzenlenip askerlerin şehit olmasına neden olmuştu.

Bölgenin en fazla askeri operasyona maruz kalan bölgesi ise Giresun2un Şebinkarahisar bölgesi olduğu öğrenildi. 2012 yılının yaz aylarında Düzköy ilçesinde bulunan ve PKK üyesi olduğu iddia edilen saldırganların bu bölgeye Düzköy üzerinden geldiği söylenmişti.

Doğu Karadeniz bölgesinde PKK’nın barınmaya çalışmasının nedenleri arasında Deniz yoluna ulaşma isteği olduğu da gelen bilgiler arasında. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel