PKK Karadeniz'den çekildi mi?

Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla geri çekilme kararı alan PKK’nın Tunceli ve Karadeniz’deki silahlı grupları Kandil’deki kamplara ulaştı. 2011 yılının mayıs ayında Kastamonu’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna suikast düzenleyen, Trabzon, Gümüşhane

PKK Karadeniz'den çekildi mi?

Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla geri çekilme kararı alan PKK’nın Tunceli ve Karadeniz’deki silahlı grupları Kandil’deki kamplara ulaştı. 2011 yılının mayıs ayında Kastamonu’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna suikast düzenleyen, Trabzon, Gümüşhane ve Giresun’da çeşitli eylemler yapmaya çalışan Karadeniz grubu da çekilenler arasında bulunuyor. Tunceli, Karadeniz ve Bitlis bölgelerinden yola çıkan 41 kişilik PKK grupları 56 günlük yolculuğun ardından Kandil’e ulaştı. PKK’nın silahlı kanadı HPG’den geri çekilmeyle ilgili açıklama yapıldı.

Taraf'ın haberine göre açıklamada, “Demokratik çözüm yürüyüşü çerçevesinde Karadeniz, Dersim ve Garzan’dan yola çıkan ve uzun yürüyüş gerçekleştiren gerilla gruplarımız Medya Savunma Alanlarına ulaşmıştır. Ulaşan gruplarımız askeri bir törenle Anakarargah Komutanlarımız tarafından karşılanmıştır” denildi.

PKK’nın Tunceli’deki silahlı güçleri 1999 yılında örgüt tarafından alınan geri çekilme kararına direnmişti. Ancak bu yıl Tunceli’deki güçlerin Kandil’e ulaştığının açıklanmasıyla birlikte bu alandaki sorunun da aşıldığı görülüyor.

ERDOĞAN'A SUİKAST DÜZENLEYEN EKİP DE ÇEKİLDİ

2011 yılının Mayıs ayında Kastamonu’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna suikast düzenleyen Karadeniz grubu da çekilenler arasında bulunuyor. Bu gelişmeler ikinci geri çekilişin, 1999’daki süreç karşıtı direnişleri yaşamadan tamamlanmaya doğru gittiğinin işaretleri olarak yorumlanıyor.

DÜZKÖY’DE BOMBA PATLATTILAR

Trabzon’da 26 Haziran 2012 tarihinde Düzköy İlçe Jandarma Karakolu’nda görevli askerler çöp dökerken, konteynıra PKK’lılar tarafından yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatılmış ve biri ağır, üç asker yaralanmıştı. Saldırı gerçekleştiren PKK’lılardan Gümüşhane’de biri sağ diğeri ise ölü olarak ele geçirilmişti.

MAÇKA’DA EYLEM YAPAMADAN YAKALANDILAR

Trabzon'un Maçka İlçesi’nde de, 21 Ağustos 2005 tarihinde terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bir komiser yardımcısı, ikinci çatışmada da iki polis memuru yaralanmıştı. Sabah saatlerindeki operasyonda biri ölü iki terörist yakalanmış, üçüncü terörist ise ilk çatışmanın ardından kaçmış ve bir hafta sonra vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel