"Partizanca tutumlardan çok uzak hareket ettim "

 Arsin ilçe Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen,  Arsin’e yapılan yatırımları ve hizmetleri anlattı.Şen, “Göreve geldiğim günden bu yana Arsin halkına ne söz vermişsem yerine getirmeye çalıştım. Gece gündüz demeden de çalışmalarıma devam edeceğim. Arsin aldığı

"Partizanca tutumlardan çok uzak hareket ettim "

 

Arsin ilçe Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen,  Arsin’e yapılan yatırımları ve hizmetleri anlattı.
Şen, “Göreve geldiğim günden bu yana Arsin halkına ne söz vermişsem yerine getirmeye çalıştım. Gece gündüz demeden de çalışmalarıma devam edeceğim. Arsin aldığı yatırımlarla bugün Trabzon’da adından en çok bahsedilen ilçeler arasına girmişse bu değerli Arsin halkının bize verdiği güven sayesinde olmuştur” dedi. 
 
Arsin için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Erdem Şen, “Arsin halkının bize verdiği özel görev, güç imkânlar ve şartlar altında da olsa, Arsin’de doğmuş, yetişmiş, gelerek yerleşmiş, yaşamakta ve yaşayacak olan her hemşerimizin, kentin kentsel, sosyal, kültürel, sanatsal, ekonomik gelişiminden pay almasını, geleceğe umutla bakmasını, bu kentte kazandığı nitelikler ve kentlilik bilinciyle Türkiye’ye ve insanlığa yardımcı olacak bir ideali yaratmak ve yaymak için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.
 
ARSİN’E HİZMET SEVDAMIZ VAR
 
“Arsin’e hizmeti bir sevda olarak gören ve bunu 9 yıllık görev süremiz içerisinde yerine getiren bir anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyen Şen, “Birlik, beraberlik, sevgi ve saygı ortamında halkımızın yanında olarak sorunlarına çözüm bulan bir belediye olduk. Halkın üzüntüsüne ve sevincine ortak olan bir belediye olduk. Güler yüzlü yönetim, güler yüzlü hizmet anlayışına sahip bir belediye olduk. Hizmetlerde kişi değil, toplum menfaatini gözeten bir belediye olduk. Toplumun her kesiminden her insanı hiç bir ayrım gözetmeden kucaklayan bir belediye olduk. Halkının derdini kendine dert edinen bir belediye olduk. Arsin’de oturan her vatandaş hizmetin en güzeline layıktır anlayışı ile çalışan bir belediye olduk” dedi.
 
BÜYÜK PROJELERİN PEŞİNDE OLDUK
 
İlçemize hizmet için hep büyük projeler peşinde koşan bir belediye olduk diyen Başkan Erdem Şen, “Yaptığımız projelere hükümetimiz tarafından destek sağlanması için bakanlarımızla, milletvekillerimizle, il ilçe başkanlarımızla hep birlikte hareket ettik ve başardık. Karşılaştığımız engelleri, çalışmayla, sabırla, halkın güveniyle aşmaya çalışan bir belediye olduk. Siz değerli halkımıza güvendik, inandık ve başardık. Başarmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızı yaparken Belediye Meclis üyelerimize, İl Genel Meclisi üyelerimize, teşkilatımıza, belediye personelimize ve her zaman yanımızda olan her şeyin en iyisine layık olan kadınlarımıza, gençlerimize, 7’sinden 70’ine tüm Arsin halkına teşekkür ediyorum” dedi. 
 
SAHİL PROJESİ ARSİN İÇİN MİLATTIR
 
Başkan Şen, “İlçenin ufkunu açacak, sosyalleşmeyi sağlayacak ailelerin huzurunu artıracak Sahil Projesi için başladı. Ben yılbaşında Arsin Belediyesi adına yaptırdığım takvimde bir söz yazdım bir yıl sonra yeni sahilde buluşmak dileğiyle ve bu takvimi bütün Arsinli halkımıza dağıttım. 
Sahil Projesi içinde neler yok ki, gezinti alanları, kültür merkezi, yürüyüş alanı, dinlenme tesisi, Arsinlilerin, tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu projeyi belediye olarak çok önemsiyoruz. Bu proje Arsin için gerçekten bir milattır.”
 
SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ÖRNEĞİ 
 
‘Türk hanımları en iyisine layıktır’ diyen Başkan Şen, “Arsin Belediyesi’nin yaptırdığı kadın dinlenme evi Arsinli hanımların güvenle dinlenip dertleşeceği bir konuma sahip. Türk hanımlara hizmetin en iyisine layıktır. Bizlerde elimizdeki imkânları zorlayarak bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Artık köylerimizden veya ilçemize misafir gelen bayanların bir mekânı var. Belediye başkanlığı görevine başladığım günden beri hep aklımda. İdi nereye yapsak diye nasip burasıymış. Oradaki bütün hizmetleri ücretsiz olarak sunmaktayız.!”
 
ARSİNLİ BARINAKLARINA KAVUŞACAK
 
BAŞKAN ŞEN, “Sahildeki ilçeler arasında balıkçı barınağı olmayan tek ilçenin Arsin. Göreve geldiğimden beri balıkçı barınağı için gayret gösterdim. Nihayet 20 milyon lira yatırım tutarı olan Balıkçı Barınağı 2013 yılı yatırım programına alındı ve ihalesi yapıldı. Bu barınakların yapımı için gerçekten çok uğraştık. Arsinli balıkçılar sıkıntı damıydı evet sıkıntıdaydı. Fakat artık sıkıntı olmaktan çıktı DLH’nın 20 milyon ödenek ayırdığı balıkçı barınağı bittiğinde Arsin balıkçıları. Rahat bir nefes alacaklar.”
 
ARSİN PROJELERLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
 
Yapılan yatırımları tek tek anlatan Başkan Şen sözlerine şöyle devam etti: “Dolgu alanındaki çalışmalarımız tam gaz devam etmektedir. İlçemizde yapımı devam eden 3 önemli okul projesinden Arsin Anadolu Lisesi tamamlanmıştır. 
Arsin Balıkçı Barınağı yaklaşık 20 trilyon, Arsin-Yanbolu-Atayurt yolu 22 trilyon, Arsin Sahil Dolgu Alanı 20 milyon olmak üzere bu yıl Arsin genelinde 80 milyonluk yatırım programa alınmıştır. Gece gündüz demeden de çalışmalarıma devam edeceğim. Arsin aldığı yatırımlarla bugün Trabzon’da adından en çok bahsedilen ilçeler arasına girmişse bu değerli Arsin halkının bize verdiği güven sayesinde olmuştur.”
 
YANBOLU-ATAYURT YOLUNA 22 MİLYON TL
 
Başkan Şen, “Arsin Yanbolu Grup yolunun 22 kilometrelik kısmının Atayurt Beldesi’ne kadar yol yapım ve genişletme ihalesinin hayata geçmesi ve start verilmesi için gerekli olan 22 milyonluk paket onaylandı. İlçemize ve Tarihi Santa turizminin hayata geçmesi için beklentisi olanlara hatta tüm bölge halkına hayırlı olsun. Biz Arsin ilçemizi temsilen, bölgemiz hatta Gümüşhane içinde çok önemli olan Yanbolu Santa Gurup yolunun 22 kilometrelik yol çalışma ve genişleme çalışmaları ile ilgili program içerisine girmiş ihale için gerekli nakit karşılama çalışmalarımız Ankara’da aralıksız devam ediyordu. 
 
Bu çalışmalarımıza destek çıkan bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar Bey’e, Bakan yardımcımız Sayın Muhammet Balta Bey’e, Karayolları Genel Müdürümüz Mehmet Cahit Turhan Bey’e, Karayolları Bölge Müdürümüz Sayın A. Hulki Tuncer Bey’e ve emeği geçen, bizlere kucak açan herkese bölge halkımız adına teşekkür eder şükranlarımızı sunarız. Biz bu yolun 22 kilometrelik kısmından sonra Yanbolu Gurup Yolu’nu Santa Harabeleri’ne kadar devam ettirerek insanlığa çok büyük ve kalıcı hizmet bırakmaya çalışıyoruz.”
 
ARSİN’İN ÖNÜNÜ AÇTIK
 
Daha yapılacak çok işimiz var diyen Başkan Şen, “Doğruluktan, dürüstlükten ayrılmadım, partizanca tutumlardan uzak bir şekilde hareket ettim. Bundan önceki dönemde olduğu gibi hizmet vermeye, Arsin halkının bizlere duyduğu güvene ve verdiği yetkiye layık olmaya çalıştım. 
5 yıl önce söz verdiğimiz hususları nasıl bir bir hayata geçirip halkımızın huzuruna gönül rahatlığıyla çıkabildiysek, şimdi de ‘Daha Yapacak Çok İşimiz Var’ deyip halkımızdan aldığımız emaneti en iyi şekilde yerine getirmeyi hedefliyoruz. Dahası Var, Yeni Vizyonunda Arsin için ortaya koyduğumuz yeni projeleri, vaatlerimizi hazırlığını yaptığımız çalışmaları bu dönemde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
 
ARSİN KALİFİYE ELEMAN MERKEZİ OLACAK
 
Endüstri Meslek Lisesi hakkında da bilgi veren Başkan Şen, “Arsin Organize Sanayii Bölgesi’de yapımına başlanan Endüstri Meslek Lisesi. Böylece Arsin’de gerek Arsin OSB’ye gerek bölgemizdeki işletmelere kalifiye eleman sağlayacak, meslek sahibi bir nesil yetiştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. 
 
Anadolu Lisesi gelecek yıl tamamlanıyor. 3 ilköğretim okulu yapılacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde teknik eğitim Lisesi yapılıyor. Köylerin suyu geliyor. Belediye dahilindeki yollar süratle asfaltlanıyor. Her şey Arsin için.”
 
HİZMET İÇİN: İŞ VE ARAÇ PARKINI GENİŞLETTİK
 
Hizmetlerin daha sağlıklı ve süratli bir şekilde yapılabilmesi için araç ve iş makinası parkının önemi büyüktür diyen Başkan Şen, “Bunun için öncelikli olarak araç ve iş makinesi parkını genişlettik.Yaklaşık 1milyon lira harcanarak alınan yeni araçlar ve hurda halinde kaderine terk edilmiş araçların tamir ve bakımları yapılarak ilçemize yakışır ve faal bir araç parkı oluşturduk. Belediye araç parkı, 22 araç ile halkın hizmetinde daha sağlıklı ve hızlı olarak faal durumda çalışmaktadır. Belediye araç parkında çalışan tüm araçların aylık bakımları yapılarak beş yıl içerisinde 22 araç filosu ile hizmet sunulmaktadır.”
 
ARSİN BELEDİYESİ BİR AİLE GİBİ ÇALIŞIYOR
 
Son yıllarda kurumsallaşma ve hizmet üretme konusunda çok önemli bir aşamaya geldiğini söyleyen Başkan Şen, “Belediyeciliğin en önemli yönlerinden birisi olan sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamı içerisinde; Arsin Belediyesi bu gün kadar en etkin şekilde yer almıştır. Arsin için her etkinlikte belediye olarak üzerimize düşen görev yerine getirmişizdir. Bundan sonrada getireceğimizden Arsinlilerin kuşkusu olmasın.”
 
KAPALI SPOR SALONLARI ÖRNEK OLDU
 
Şen, “İlçeye bir kapalı spor salonu kazandırıldı. Arsin Lisesi 125 Yıl Kapalı Spor Salonu 540 merekarelik bir alan üzerinde inşa edilerek, içerisinde basketbol, voleybol ve hentbol gibi sporların yapıldığı spor salonunda 10 adet duş mevcut. 380 oturma kapasiteli spor salonunda gençler spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerden yararlanma fırsatı yakalıyor. Ayrıca kütüphane, bilgisayar sınıf ve halk eğitim kurs sınıfı da yer almaktadır” dedi.
 
Başkan Şen, “Doğruluktan, dürüstlükten ayrılmadım, partizanca tutumlardan uzak bir 
şekilde hareket ettim. Bundan önceki dönemde olduğu gibi hizmet vermeye, Arsin halkının bizlere duyduğu güvene ve verdiği yetkiye layık olmaya çalıştım” dedi.
 
Başkan Şen, “5 yıl önce söz verdiğimiz hususları nasıl bir bir hayata geçirip halkımızın huzuruna gönül rahatlığıyla çıkabildiysek, şimdi de “Daha Yapacak Çok İşimiz Var” deyip halkımızdan aldığımız emaneti en iyi şekilde yerine getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler