Papatyalar çiçek açtı

 Sarıgöl ve çevresinde ılık geçen kış mevsiminin ardından çevrede görülen papatyalar kış içerisinde yalancı bahar havasını yansıtırken, çiftçileri de endişelendiriyor. Sarıgöllü çiftçi Ali Kuş (49), bu yıl kış ayını tam olarak yaşayamadıklarını belirterek

Papatyalar çiçek açtı

 

Sarıgöl ve çevresinde ılık geçen kış mevsiminin ardından çevrede görülen papatyalar kış içerisinde yalancı bahar havasını yansıtırken, çiftçileri de endişelendiriyor. Sarıgöllü çiftçi Ali Kuş (49), bu yıl kış ayını tam olarak yaşayamadıklarını belirterek şunları söyledi:
 
"Hava sıcaklıkları 14-15 derecede güneşli seyrediyor. Ilık bir iklim yaşamaktayız. Yağış beklenilen gibi olmadı. Gündüz bağ ve bahçelerimizdeki kışlık işlerimizi rahatlıkla yapmaktayız. Bu bizleri oldukça sevindiriyor ama korkumuz başkadır. Bu havalarda papatyalar erken açmaya başladı, çevremizde bahar var gibi. Havalar bizleri endişelendiriyor.
 
Sarıgöl ve çevresinde şiddetli kış şubat ve mart aylarında görülüyor. Erken uyanma yapan papatyalar gibi, meyvelerde çiçek açarsa kötü olacak.’’
 
 
Sarıgöl ve çevresinde erken çiçek açarak çevreye bahar havası yaşatan papatyalar özellikle çocukları ve gençleri sevindirdi. Çocuklar ve gençler çevreden topladıkları papatya demetlerini evlerine götürürken kimileri de papatya falı baktı.Yalancı bahar nedeniyle de bir çok vatandaş hafta sonunda piknik yapma imkanı buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel