Özak'tan Gülbaharhatun müjdesi

Çaykara - Dernekpazarı Dayanışma Derneği'nin 20. kuruluş yıl dönümüne katılan Eski Bakan Özak, 1915 Rus işgalinde Ruslar tarafından çekilen görüntülerin yanı sıra Gülbaharhatun türbesin de bulunan sandukanın örtülerinin Ruslardan geri alınması  için çalış

Özak'tan Gülbaharhatun müjdesi

Çaykara - Dernekpazarı Dayanışma Derneği'nin 20. kuruluş yıl dönümüne katılan Eski Bakan Özak, 1915 Rus işgalinde Ruslar tarafından çekilen görüntülerin yanı sıra Gülbaharhatun türbesin de bulunan sandukanın örtülerinin Ruslardan geri alınması  için çalışma yapıldığını açıkladı.

 Bakan Özak,  Çaykara- Dernek pazarı dayanışma derneğinin 20.kuruluş yıldönümünde  yaptığı konuşmada Gülbaharhatun türbesinde bulunan sanduka örtüsü ve şamdanları geri almak için çalışma yapıldığını belirterek”  “Ruslar Trabzon’u i işgal ederken hem topa tutmuş hem de film çekmişler. Biz geçmişti  KTÜ’den ilim adamlarını Rusya’ya gönderip  işgal filimlerini aldık.
 
TRT bu işgalin görüntülerini belgesel yapacak. Ayrıca bu işgalden sonra Gülbahar Hatun türbesinde bulunan sandukanın üzerindeki örtüyü ve şamdanları almak için de çalışma başlattık.  Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuyu masaya yatırdık. 
 
Şükürler olsun ki bunları da KTÜ’den göndereceğimiz ilim adamlarıyla tespit ettirip alacağız. Bu vilayette bir şehir müzesi kurup, bu eserleri de içine koyacağız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel