Öz ve Gümrükçüoğlu aşure dağıttı

Trabzon Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı. Birlikteliğin, bereketin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın günü olan Aşure günü  için Meydan Parkı’nda yapılan etkinliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orha

Öz ve Gümrükçüoğlu aşure dağıttı


Trabzon Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı. Birlikteliğin, bereketin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın günü olan Aşure günü  için Meydan Parkı’nda yapılan etkinliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter Takımı'nın verdiği konserle başlayan etkinlikte günü anlamını belirten konuşmalar yapıldı.


İl Müftü yardımcısı Tokdemir yaptığı konuşmada muharrem ayının çok değerli bir ay olduğuna vurgu yaptı.
Başkan Gümrükçüoğlu ise Aşure Günü nedeniyle düzenledikleri etkinliğin Trabzon'daki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının ne kadar gelişmiş olduğunu gösterdiğini belirterek, "Barışın, kardeşliğin ve birbiriyle kucaklaşmanın günü olan Aşure günü tüm insanlığa ve Müslümanlara hayırlı olsun. Bu mübarek ayın bütün İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz. “ ifadelerini kulandı.
Muharrem ayı birlik ve beraberliğimizi simgeliyor


Muharrem ayının ve aşuresinin birlik ve beraberliği simgelediğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “1374. yılında bulunduğumuz Kerbela’daki hüznün, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanların birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik içerisinde olmalarına katkı sağlamasını tüm Trabzonlular olarak temenni ediyoruz. Bizim yolumuz Müslümanlar olarak Allah’ın yolu. Hz. Muhammed’in (sav) yolu, ashabının ve Ehli Beyti’nin yoludur. Hz. Hüseyinlerin yoludur. Muharrem ayı İslam’ın barışını ve kardeşliğini simgeliyor.  Aşure de tutumluluğu, israftan sakınmayı, insanların ekmeklerini paylaşmasını temsil etmektedir.” İfadelerini kullandı.

111.20131112143312.jpg
Vali Öz ise, “Hem inanç tarihimizde hem de bizim milli tarihimizde Muharrem ayı çok önemli olayların yaşandığı bir aydır. Bu olayların bir kısmı bizim inanç tarihimizde güzelliklerin yaşandığı bir dönemdir. Bir kısmı da maalesef Kerbela’da olduğu gibi Müslümanların aralarına giren nifak dolayısıyla ne kadar sıkıntılar yaşadığının bir göstergesidir. Muharrem ayında aşure günlerinde geçmişte yaşananlardan ibret alıp şükretmek, yaşanan Kerbela gibi olaylardan da ders alıp, bir daha ayrılıklara, nifaklara düşmemek için gerekli tedbirleri alıp bu günleri değerlendirmemiz lazım.


 Müslümanlar bilinçli olmalı ve ufak tefek farklılıklardan dolayı tefrikaya düşmemeli
    Bugün baktığımız zaman İslam coğrafyasında maalesef Müslümanlar birbirlerini kırıyor. Birileri Müslümanların üzerinden bazı siyasetleri ve oyunlarını yürütüyor. Onun için Müslümanlar bilinçli olmalı ve ufak tefek farklılıklardan dolayı tefrikaya düşmemeli, aralarına sokulmak istenen fitne ve ayrılık oyunlarına kapılmamaları gerekiyor. Bugün Suriye’de, Irak’ta, Sincan Uygur bölgesinde, Afrika’nın pek çok coğrafyasında ve Afganistan’da bakıyoruz hep Müslümanlar bu sıkıntıları yaşıyor. Dolayısıyla bu günlerde gayret göstermeliyiz hem de dua etmeliyiz ki Müslümanlar bu oyunlara daha fazla gelmesin. Geçmişte yaşanan olumsuzluklardan ders alıp geleceğe birlik ve beraberlik içersinde yürürsek daha güçlü yarınları hep birlikte yaşarız. Bu günlerin Müslümanların uyanmasına birlik ve beraberlik içinde yaşamasına vesile olmasını diliyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşlara 4 bin aşure dağıttı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel