Öz: Trabzon için önemli adımlar atıyoruz!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eğitim, sağlık, spor, kültür ve turizm gibi alanlarda önemli yatırımlar yürüttüklerini söyledi.Öz, MÜSİAD Trabzon Şubesince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon'un yeni sistemde büyükşehir yapılanmasına geçtiğini

Öz: Trabzon için önemli adımlar atıyoruz!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eğitim, sağlık, spor, kültür ve turizm gibi alanlarda önemli yatırımlar yürüttüklerini söyledi.

Öz, MÜSİAD Trabzon Şubesince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon'un yeni sistemde büyükşehir yapılanmasına geçtiğini belirterek, "Bu yapılanmayla beraber hem il özel idaresinin yürüttüğü kamu yatırımları hem de yerel hizmetler açısından bütçeyi, mali durumu, kurumsal yapıyı ve altyapıyı en iyi şekilde yeni oluşacak sisteme devretmek için yoğun bir çalışmamız var. Kırsalda da büyük bir hizmet beklentisi var. Bunları da büyük ölçüde karşılamaya çalışıyoruz. Eğitim, sağlık, spor, kültür ve turizm gibi alanlarda önemli yatırımları yürütüyoruz" dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan ÖZ, şunları kaydetti:

"Arsin OSB, doluluk bakımından yoğun çalışan bir bölge. Orada yeni yatırım alanı oluşturulması için çalışmalar yürüyor. Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer ilgili birimlerle birlikte hazırlık yaparak kanun ve mevzuat bazında bir adım atmak istiyoruz. Beşikdüzü OSB'de de birinci etabın parselleri tamamlandı. İkinci etabın yatırım programına alınması için bakanlıklarla görüşmeler devam ediyor. Şinik OSB'nin altyapısı da tamamlandı. Potansiyel bir sanayi alanımızdır. Yolla ilgili konular hallediliyor. Kamulaştırma ile ilgili problemler büyük oranda aşıldı. Bugün itibariyle yol çalışmaları yüzde 50 oranında tamamlandı. Vakfıkebir OSB'de kamulaştırmadan kaynaklanan sıkıntılar vardı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla görüştük. Bu yıl yatırım programına girecek ve altyapı eksikliklerini giderip onuda yatırım alanına açacağız."

Öz, turizmle ilgili gelişmeler olduğuna da dikkati çekerek, "Mobilyacı İş Adamları Derneği önderliğinde yaptığımız projeler var. Bu ve benzeri projelerle Trabzon'un var olan potansiyelini, girişimciliğini, ticaret kapasitesini geliştirerek bölgesel merkez olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu, konuşmaların ardından Vali Öz'e plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel