Ovit'te korkunç iddia!

Rize’nin İkizdere ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli geçtiğimiz Mayıs ayında atılan ve Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yer alan 12 km uzunluğundaki Ovit Tüneli projesi ile ilgili ürküten bir iddia ortaya atıldı.Rize’nin İkiz

Ovit'te korkunç iddia!

Rize’nin İkizdere ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli geçtiğimiz Mayıs ayında atılan ve Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yer alan 12 km uzunluğundaki Ovit Tüneli projesi ile ilgili ürküten bir iddia ortaya atıldı.


Rize’nin İkizdere İlçesi Sivrikaya Köyü’nde sürdürülen Ovit Projesi'nin şantiye sahası tünelin de giriş noktası olan iki yamacın arasında kuruldu. Sivrikaya Köyü sakinleri şantiyenin kurulduğu alanda her yıl çığ düştüğünü iddia ettiler.


Rize-Erzurum Karayolu Ovit Dağı Mevkiinde çığ riskleri ve yağan fazla kardan dolayı yılın ortalama 6 ayı araç ulaşımına kapalı tutuluyor. Yolun 12 ay araç ulaşımına açık tutulabilmesi için projelendirilen 12 kilometre uzunluğundaki Ovit Tüneli'nin temeli Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı tören ile atılmıştı. İlk olarak 14.7 kilometre olarak hesaplanan tünel arazide çıkan sorunlardan dolayı kodu yükseltilerek 12 kilometreye düşürülmüştü. Proje değişikliğinde sora tünelin girişinin iki vadi arasında yapılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 200 personelin görev aldığı proje şantiyesi ise tünelin de giriş noktası olan iki vadi arasında kuruldu.

KÖYLÜLERDEN KORKUNÇ İDDİA
Sivrikaya Köyü sakinleri yaptıkları açıklamada şantiyenin çığ riski bulunan alanda kurulduğunu iddia ettiler. Köy sakinleri tüm uyarılarına rağmen şantiyenin çığ riski taşıyan iki vadi arasında kurulduklarını belirterek, “Her yıl o bölgede çığ düşer. Çığ riskinin yüksek olduğu bir nokta. Şantiye büyük sıkıntı atında. Biz şantiye kurulmadan önce yetkilileri uyardık. Ancak yinede şantiye binasını iki vadi arasında kurdular. Eğer şantiye binasının gerisinde yamacın önünde bir set yapılırsa şantiye sahası olası çığ riskinden korunmuş olabilir” şeklinde konuştular.


Öte yandan 800 milyon TL maliyetli tünelin tamamlandığında, girişinin iki yamaç arasında yapılmasından dolayı sürekli çığ tehdidi yüzünden sağlıklı hizmet veremeyeceği ileri sürüldü.


Konuyla ilgili olarak Karayolları ve firma yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı. Basın mensuplarının şantiye sahasından görüntü almalarına da izin verilmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel