Ovit tüneli ne zaman başlıyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'yi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın seçim bölgesi İspir'e bağlayacak Ovit Tüneli'nin yapımına bu yıl içerisinde başlanacağı bildirildi. Sondaj ve yer etüdü çalışmaları devam eden Ovit Tüneli'nin yapılması konus

Ovit tüneli ne zaman başlıyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'yi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın seçim bölgesi İspir'e bağlayacak Ovit Tüneli'nin yapımına bu yıl içerisinde başlanacağı bildirildi. Sondaj ve yer etüdü çalışmaları devam eden Ovit Tüneli'nin yapılması konusunda sorun olmadığını belirten yetkililer, "Bu tünel başka bir bahara kalmayacak" dedi.

Yıllardır yapılıp yapılmayacağı tartışılan, ancak son yıllardaki ciddi yatırımlar sonrası yapılması netlik kazanan Ovit Tüneli konusundaki gerekli adımların atıldığını kaydeden yetkililer, "Ovit Dağı'nın projelendirilmesiyle ilgili çalışmalar başladı. Proje ihalesi ve sondaj çalışmaları yapıldı. Ovit tüneli ile ilgili uygulama projesini yapan firmaya verilen süre Ağustos sonu itibariyleyle doluyor. Havalandırma ve ışıklandırma dahil tünelin uygulama projesi yakın tarihte Karayolları Genel Müdürlüğü onayına gelecek. Haziran ayı başlarında Ovit Tüneli'nin ihale hazırlıklarına başlanacak" diye konuştu.

Bu yıl içerisinde inşasına başlanması hedeflenen tünel hakkında bilgi veren yetkililer, "Tünelimizin uzunluğu 14,7 kilometre olup, çift tüplü bir tünel olacak. İki gidiş iki geliş olarak hizmete girecek. Tünelle birlikte Erzurum ve Rize kara yolu yılın 12 ayı kesintisiz olarak trafiğe açık olacak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler